Els Xiquets de Valls han tornat a omplir la plaça del Blat per la diada de Santa Úrsula. Amb motiu d'aquesta celebració, la delegació de l'ANC a la capital de l'Alt Camp ha desplegat una pancarta amb la paraula 'independència' des d'una de les façanes de la plaça. Després de l'acció, l'Assemblea de Valls ha recordat amb un missatge al seu compte de Twitter que "L’única lluita que es perd és la que s’abandona... i la que no es prepara per guanyar." La Colla Vella i la Joves dels Xiquets de Valls han descarregat de la tripleta vuit en la diada de Santa Úrsula. Ambdues colles han fet el 4 de 8, el 2 del 7 i el 3 de 8 en les tres rondes d'una actuació que s'ha celebrat aquest diumenge gairebé en plena normalitat.

Tornen els castells

Aquest diumenge, els castellers de Valls han pogut tornar a fer castells amb l'única restricció de portar la mascareta i una plaça del Blat plena de gom a gom, tot i ser encara una Santa Úrsula "atípica" perquè les colles no han portat castells de gamma extra. Els somriures no han passat desapercebudes sota les mascaretes. Feia dos anys que les dues colles dels Xiquets no actuaven amb públic sense restriccions d'aforament. Aquesta jornada ha estat assistida per personalitats polítiques com la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al balcó de l'Ajuntament. "Estem molt emocionats. És una Santa Úrsula atípica, però no per això menys emocionant; és una sensació indescriptible, ho fem amb les mesures de seguretat i de la millor manera que sabem fer a la Joves, amb constància i treball", ha assegurat la presidenta dels de la camisa vermella, Montse Solé, a l'ACN.

Els castellers de la Joves han obert plaça amb el 4 de 8 i han descarregat el 2 de 7 i el 3 de 8 en la segona i tercera ronda. El seu cap de colla, Jaume Martí, ha explicat que han decidit sortir amb el 4 de 8 perquè li tenien confiança i pel fet que el 3 de 8 ja l'havien fet sense dificultat en la diada de Santa Teresa del Vendrell, la setmana passada. "És una sensació immillorable, estem molt contents de poder tornar a actuar a casa, feia molt de temps que esperàvem aquest moment, a més els castells han sortit molt bé i estem molt contents i molt il·lusionats", ha valorat Martí. 

 

2 de 7 joves xiquets valls santa ursula plaça bla castells castellers ACNLa colla Joves dels Xiquets de Valls ha descarregat un 2 de 7 a la plaça del Blat. Al balcó de l'Ajuntament, Laura Borràs / ACN

 

Foto principal: l'Assemblea de Valls desplega una pancarta a favor de la independència durant la diada castellera de Santa Úrsula /  @AssembleaValls via Twitter