Gent de totes les edats omple des de primera hora del matí la plaça de Sant Jaume de Barcelona i tots ells tenen una opinió comuna: la manifestació espanyolista per homenatjar els agents de l'operació Copèrnic és "una provocació". 

La Marta Fonts és una de les centenars de persones que s'apleguen a les portes de la Generalitat de Catalunya. Creu que "és indignant i humiliant" que el sindicat Jusapol convoqui aquesta concentració: "Celebren una agressió i això és una provocació", ha dit, i alhora ha afegit que no entén per quina raó "ni la Generalitat ni l'Ajuntament de Barcelona ho han prohibit".

29S acampada per la república / G.R

Diverses persones han passat la nit a la plaça de Sant Jaume / Foto: G.R.

Una opinió que comparteix la Isabel, que ve de Terrassa i que, irònica, diu: "Si volen reclamar un augment de sou, aquest no és el lloc". I és que la concentració de policies espanyols s'ha amagat rere una suposada reivindicació salarial. "Prefereixo no pensar com acabarà el dia".

piolín 29S Acampada per la República / G.R

L'originalitat dels manifestants / Foto: G.R.

En Jaume i en Robert també són a la plaça de Sant Jaume des de primera hora del matí i en el seu cas han fet servir l'enginy per mostrar el seu posicionament: han construït una gàbia amb un Piolín amb tricorni. "És una manera de fer pública la nostra reivindicació". Per aquests dos amics, la manifestació policial és una manera "de fotre's del que va passar l'1-O". "Haurien de sentir vergonya", diuen indignats: "Si reament volen reclamar un augment de sou, Barcelona no és el lloc". "Aquí, la policia espanyola no hi té cabuda.

xocolatada 29S Acampada per la República / G.RXocolatada popular a les 9 del matí a la plaça de Sant Jaume / Foto: G.R.

Mentrestant, la festa continua a la plaça de Sant Jaume amb una xocolatada popular i amb les indicacions per megafonia sobre què fer si la policia et demana la identificació.