La secció 2 de l'Audiència de Barcelona ha absolt dos agents dels Mossos d'Esquadra acusats presumptament d'haver torturat i lesionat un detingut que es va resistir en una actuació policial. A la sentència, consultada per Europa Press, han condemnat a sis mesos de presó el detingut per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, i a una multa de 300 euros. "No ha quedat acreditat que els Mossos d'Esquadra, en el transcurs dels fets, agredissin l'acusat amb la intenció de menyscabar la seva integritat física, ni que li causessin les lesions" que va patir, recull la sentència, que apunta, que, en tot cas, van actuar "en legítima defensa de la seva integritat física". Amb tot, la magistrada ha concedit la suspensió de la pena privativa de llibertat imposada durant el termini de dos anys al condemnat, "tot això condicionat a la no comissió de fets delictius durant el termini de suspensió".

Els fets van succeir el 23 de setembre del 2020 cap a les 18.20 hores, quan un home es va personar a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra ubicada al carrer Ulldecona de Barcelona, al districte de Sants-Montjuïc, i va manifestar la seva intenció de posar una denúncia, "mostrant davant els agents una actitud molt exaltada, cridant que li havien robat diners i portant a la mà un pneumàtic de la cadira de rodes on es desplaçava". Una agent va sortir a la recepció a "intentar calmar l'acusat", que presumptament li va dir: 'Tu guapa em menjaràs la polla', i ella li va dir que amb aquesta actitud no era possible recollir la seva denúncia per motius de seguretat i que seria denunciat per una manca de respecte.

L'acusat, després d'agafar una paperera que era a l'entrada de la comissaria, va abandonar les dependències policials i presumptament va llançar aquesta paperera, "en un estat de gran excitació", contra els vehicles que estaven estacionats als voltants. Diversos agents van sortir del recinte per intentar tranquil·litzar-lo i, "sense previ avís, actuant guiat pel propòsit de menyscabar el principi d'autoritat representat per aquesta agent, així com de menyscabar la seva integritat física", presumptament li va clavar una fuetada al braç esquerre amb el pneumàtic de la cadira de roda que duia a la mà. Un altre agent va intentar calmar-lo, i l'home suposadament li va llançar un cop de puny a la cara, encara que l'agent va aconseguir esquivar-lo, però va colpejar el walkie-talkie que portava al pit i que va sortir disparat. L'acusat també va agafar el canell d'un agent i "va començar a retorçar-lo fortament". Amb l'ajuda de dues patrulles policials més que es van desplaçar fins al lloc, van aconseguir emmanillar i reduir l'acusat.

Des dels sindicats SAP i SME han valorat "de manera molt positiva" la sentència obtinguda, tot i que han lamentat que els agents hagin hagut de passar per un procediment judicial de tres anys.