"Si això no s'arregla, guerra". Amb aquest missatge, uns 800 taxistes es van manifestar ahir al vespre a Barcelona en contra d'Uber. La protesta va començar a l'estació de Sants passades les 8 i va durar més d'una hora. Les associacions convocants -Élite Taxi, Pak Taxi, Anget i Taxistas Latinos Unidos- van voler representar un funeral i per això, els manifestants portaven taüts, espelmes i vestits de negre.

 

El portaveu d'Élite, Alberto Álvarez ha criticat que les empreses com Uber i Cabify "venen aquí a robar-nos". "Acabarem amb ells, tenen els dies comptats a Barcelona", ha assegurat. Segons el portaveu d'Élite, la Generalitat actua amb "desídia" a l'hora d'inspeccionar les empreses que operen amb llicències de vehicles amb conductor i demana més control. Els convocants de la manifestació afirmen que a Madrid s'han posat més de 4.000 sancions a vehicles VTC mentre que a l'Àrea Metropolitana de Barcelona només s'han imposat un centenar i cap a les "dues empreses que incompleixen sistemàticament la normativa". 

A més, asseguren que els taxis pateixen "inseguretat" als carrers de Barcelona i afirmen que han patit "danys" provocats presumptament per empreses que operen amb VTC. 

Les entitats de taxistes han convocat concentracions cada dia de 10h a 12h a partir d'aquest dijous a l'estació d'autobusos del Nord a Barcelona per denunciar "l'intrusisme" de la companyia de transport Alsa. Segons les associacions de taxistes convocants de les protestes, Alsa subministra llicències VTC a empreses com Uber.