CCOO valora positivament el seguiment de la vaga convocada aquest dilluns, malgrat els abusius serveis mínims, similars als impostos en ocasió de la convocatòria de vaga general del 8 de març de 2018 i que l'Audiència Nacional va anul·lar en considerar-los excessius, donant la raó al sindicat i condemnant a costes a l'Administració, ha explicat el sindicat a través d'un comunicat.

El seguiment de més del 70% de la plantilla confirma les denúncies de CCOO sobre l'incompliment del conveni col·lectiu per part de l'empresa. "Secundem massivament la vaga per exigir el creixement real de l'ocupació, una distribució de la jornada anual que realment ajudi en la conciliació de la vida laboral i personal, i la consolidació dels increments salarials lligats a l'augment de la productivitat," han expressat. Després d'aquest èxit de seguiment, el sindicat afirma que si la direcció de Renfe no atén les seves reivindicacions, es plantejaran estendre les mobilitzacions durant l'estiu.

Serveis mínims

Des de CCOO, exposen que Renfe i el Govern limiten el lliure exercici d'un dret constitucional i fonamental, com és el dret de vaga, imposant uns serveis mínims que el sindicat considera abusius. Entre el 75% i el 50% de les circulacions de Rodalies; en trens de Mitja Distància s'estableix el 65% dels serveis habituals; en els serveis de l'AVE/Llarga Distància circulen el 72%; i respecte als trens de Mercaderies, s'estableix un percentatge del 25%.

Per a CCOO, aquest nou abús per part de Renfe i del Ministeri de Foment respecte als serveis mínims és una demostració palmària de la seva falta de respecte per les regles del joc democràtic. "Actuacions d'aquesta índole no aconseguiran que CCOO abandoni la defensa dels drets de les treballadores i treballadors", han afirmat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat