Els 69 bolivians retinguts al Port de Barcelona en un creuer d'MSC des de dimarts al matí per no disposar d'un visat vàlid per entrar a l'espai Schengen han desembarcat en un espai de trànsit del Port de Barcelona aquest dijous al matí, després que el govern espanyol i l'empresa hagin tancat un acord per tal que el creuer pogués continuar la seva ruta. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a Catalunya, MSC ha posat a disposició un segon vaixell, provinent de Livorno (Itàlia), per tal que el grup de bolivians puguin tornar a embarcar i disposar d'un espai per iniciar els tràmits de deportació, que es faran per via d'urgència. 

Prèviament, a les 6 del matí d'aquest dijous, 275 passatgers brasilers de l''MSC Armonia', vaixell que va partir de Rio de Janeiro, també han desembarcat a Barcelona per no perdre el vol de retorn al seu país. Ara, segons ha informat la companyia, el buc sortirà de Barcelona aquest matí i arribarà a Venècia dilluns. En aquest vaixell hi viatjaven fins a 1.500 creueristes, entre els quals els 69 bolivians, dels quals 14 eren menors. En la primera parada que van fer a Espanya, concretament al port de Tenerife, van poder desembarcar sense problemes, però la situació va canviar en arribar a la capital catalana. 

Víctimes d'una estafa

Les autoritats bolivianes van lamentar que la situació en la qual es trobaven els seus ciutadans era culpa de l'empresa MSC, per haver-los permès embarcar al Brasil sense fer les comprovacions necessàries sobre la seva documentació imprescindible per desembarcar a Espanya. Per això, la Cancelleria del país sud-americà els reclamava que trobessin una solució per als 69 passatgers. Davant aquest escenari, familiars dels passatgers bolivians, que els esperaven a Barcelona, han explicat a la premsa que han estat víctimes d’una estafa i que l’agència que els va vendre el viatge els ha arribat a cobrar uns 10.000 dòlars, incloent-hi el visat per moure’s per l’espai Schengen. Experts citats per Televisió Espanyola han opinat que la responsabilitat de repatriar els 69 bolivians és de la companyia de creuers.

Ja ahir, algunes informacions apuntaven que es podrien noliejar avions per repatriar els viatgers bolivians perquè la resta de passatgers del creuer pugui continuar amb el viatge, que els ha de dur fins a Croàcia. Finalment, s'ha optat per fer-los desembarcar perquè els creueristes sense visat siguin traslladats de vaixell i permetre així que la resta de viatgers puguin continuar amb la seva travessia pel Mediterrani.

Foto principal: Dos familiars dels passatgers atrapats esperen al Port de Barcelona / Fotografia: David Zorrakino / Europa Press   

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!