El creuer MSC Harmonia, amb uns 1.500 passatgers a bordestà retingut al port de Barcelona des d'aquest dimarts perquè fins a 69 passatgers bolivians no disposarien dels visats vàlids imprescindibles per a la seva entrada a l'espai Schengen. La companyia ha assenyalat a Europa Press que la documentació, ara identificada com a falsa, d'aquests passatgers "semblava" ser la necessària quan van embarcar al Brasil, concretament a Rio de Janeiro, però que les autoritats del port de Barcelona no ho han considerat així. "Com a resultat, els passatgers no han pogut desembarcar a Barcelona", ha explicat MSC. El vaixell continua atracat al port de la capital catalana mentre es treballa amb les autoritats per solucionar la incidència.

En un comunicat, la Cancelleria de Bolívia ha detallat que són 69 els passatgers afectats i que tant l'ambaixada del país a Espanya com el consolat general a Barcelona estan fent gestions per atendre aquesta situació. La Cancelleria dona més detalls sobre el cas: "El vaixell hauria sortit des del Brasil per cobrir una ruta al mar Mediterrani. Com que els connacionals no disposen dels documents d'entrada a l'espai Schengen, tenen dificultats per desembarcar als ports d'Europa", expliquen. L'última parada d'aquest creuer, que començava a Barcelona, era Croàcia. Les autoritats bolivianes estan coordinades amb l'empresa en qüestió per "oferir l'assistència consular que correspongui als ciutadans bolivians per al respecte dels seus drets humans". 

Segons explica el diari El País, abans d'atracar a Barcelona, el creuer va fer parada a un altre port de l'Estat, a Tenerife. Allà tots els passatgers, inclosos els 69 bolivians, van poder desembarcar sense cap problema i tornar a pujar al vaixell amb la documentació que portaven. En arribar a Barcelona aquest dimarts, la policia no els va deixar desembarcar

Bolívia assenyala l'empresa i demana una solució immediata  

En aquest sentit, apunten des de Bolívia que ha de ser l'empresa qui ha de trobar una "solució immediata" per als passatgers atrapats al vaixell sense la documentació necessària per desembarcar al port de Barcelona: "La seva obligació era corroborar els documents d'entrada o sortida a qualsevol destinació que ofereixin els seus serveis per evitar aquesta mena d'imprevistos", que afecten gairebé una setantena de persones. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!