Els grans premis del Sorteig de Nadal s'han fet esperar. Cap a dos quarts de 12 ha sortit el tercer premi, el 52472.

I ha caigut a Ripoll, Terrassa, Santa Margarida de Montbui, Sant Boi de Llobregat i Anglès (Girona), això pel que fa a Catalunya, però, el premi ha estat molt repartit arreu del territori espanyol: Toledo, Cuenca, Madrid, Torrevieja, Almeria, Còrdova, León, Ourense i Valladolid.

A Catalunya s'han venut 19 sèries del número 52.472, premiat amb el tercer premi del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal i dotat amb 500.000 euros per sèrie -50.000 al dècim-  15 d'elles a la localitat de Ripoll (Ripollès), on s'han repartit 7,5 milions d'euros. Es tracta de l'administració de loteria número 2 'El Trebol', el número 9 de la plaça d'Anselm Clavé.

Ripoll i Anglès

La major part del tercer premi venut a Catalunya s'ha quedat a Ripoll i a Anglès, on dues administracions d'ambdues ciutats, regentades pel matrimoni format pel català Marc Rosa Sebastià i la gallega María José Cousorey, s'han repartit 16 sèries del tercer premi del sorteig de Nadal. Loteries havia consignat a l'administració de Ripoll 15 sèries i una a Anglès.

Marc Rosa Sebastià és fill de la propietària de l'administració 'El Trèvol' a la capital del Ripollès, on s'ha repartit el premi d'avui en la qual fa un any ja es van repartir 16,5 milions d'euros d'un tercer premi del sorteig de Nadal. El 23 de novembre de 2020, i malgrat tots els inconvenients derivats de la pandèmia, María José va decidir fer el pas endavant i adquirir el traspàs de l'administració d'Anglès, que va batejar com 'La Bruixeta del Trebol'.

Des que María José es va fer càrrec del negoci només es veuen els caps de setmana perquè les dues localitats on treballen estan separades per 85 quilòmetres. María José Cousorey mai havia exercit abans en una administració, però després d'haver donat el premi explicava a Efe que estava "supercontenta, tot i que nerviosa".

Tant a Anglès com a Ripoll les vendes dels dècims s'han realitzat a través de finestreta, de manera que desconeixen quins han estat els premiats. A l'administració de María José Cousorey s'han acostat, des d'un primer moment, veïns i amics a felicitar-la per la fortuna, tot i que ella insisteix que "l'alegria és immensa després de només un mes aquí".

Vendes a Sant Boi de Llobregat

També s'han venut quatre sèries d'aquest premi, una a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), una altra a Santa Margarida de Montbui (Anoia), una a Terrassa (Vallès Occidental) i una altra a Anglès (Selva), de manera que s'han repartit 500.000 euros a cadascuna d'aquestes localitats. 

Part d'aquest tercer premi ha caigut també a Sant Boi de Llobregat (Barcelona), a l'administració de loteria número tres coneguda amb el nom 'Els dimonis peluts'.

La venedora de loteria Rosa Maria Rivera ha explicat a Efe que, després de 10 anys regentant aquesta administració, és la primera vegada que donen un premi del Sorteig de Nadal i que han repartit una única sèrie de 52.472, tot en finestreta. "És una bogeria, el telèfon no para de sonar", ha afirmat la Rivera, que ha assegurat que pràcticament ningú s'ha acostat de moment a la seva administració.

Terrassa

En el cas de Terrassa (Barcelona), la sèrie premiada ha estat venuda a l'administració número 5, l'encarregada, Dolors Aguilar, ha assegurat amb nervis i emoció que estan esperant l'arribada d'algun premiat per "obrir el cava". "Estic contentíssima", ha dit, tot i no haver adquirit cap dels dècims que l'establiment ha anat penjant per vendre'ls "a poc a poc" als seus clients durant els últims mesos.

I és que, després de 32 anys en el lloc, Aguilar ha dit que mai els havia tocat cap dels grans premis del Sorteig de Nadal, de manera que aquest any han quedat "impressionats amb l'emoció". 

Conca d'Òdena

L'eufòria també ha esclatat a l'administració de loteria de la carretera de Valls número 6 de Santa Margarida de Montbui (Barcelona), municipi de la Conca d'Òdena especialment colpejat per la pandèmia de la Covid-19 i que va patir un confinament perimetral durant més de 20 dies.

Tot i que aquesta administració només ha venut una sèrie del número, tot per finestreta, Miriam Arroyo, una de les treballadores, ha remarcat a Efe, entre crits d'alegria, la necessitat de bones notícies a la zona de la Conca d'Òdena. "Estem contentíssimes. Està molt bé, amb tot el que hem patit, ens ho mereixem", ha celebrat Arroyo, que ha explicat que és el primer premi del Sorteig Extraordinari de Nadal que reparteixen, tot i que fa una setmana també van repartir més d'un milió d'euros al sorteig de la Primitiva. 

Tercer premi loteria Nadal Toledo - EFE

El tercer premi del Sorteig Extraordinari de Nadal reparteix 500.000 milions d'euros a la sèrie, 50.000 euros al dècim. Cada número consta de 172 sèries de 100.000 bitllets cada una. Els números anterior i posterior  tenen un premi de 960 euros al dècim.