Més 5.000 dones periodistes han recolzat el manifest contra el masclisme i la desigualtat als mitjans de comunicació, després que es fes públic dijous passat. Aquest manifest té l'objectiu de fer una crida perquè les professionals de tot el país se sumin a la vaga convocada el 8 de març pel Dia de la Dona.

El nombre de periodistes que han signat aquest manifest ja ha superat les 5.000 aquest matí. A més, la seva lectura, fins ara prevista a Madrid, Barcelona i Sevilla, també s'ampliarà en diferents actes organitzats a Palma de Mallorca, Granada i Còrdova.

Aquesta iniciativa, que va néixer de forma espontània i casual entre un grup d'informadores, pretén denunciar la bretxa salarial, la precarietat, la inseguretat laboral i l'assetjament sexual i laboral que pateixen les dones periodistes. Gràcies a la missatgeria instantània i les xarxes socials, el manifest s'ha extés amb gran rapidesa i ha aconseguit unir a milers de periodistes.

Àngels Barceló, Susanna Griso, Pepa Bueno, Ana Pastor, Almudena Ariza, Ana Rosa Quintana, Macarena Berlín,  Rosa Montero, Rosa María Calaf, Maruja Torres o Soledad Gallego-Díaz són algunes de les comunicadores que han signat el document, que incideix en què "el feminisme també és necessari per millorar el periodisme".