Cinc persones han mort i 200 han resultat ferides avui per nous atacs aeris contra diferents zones de la regió de Guta Oriental, el principal feu opositor dels afores de Damasc, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Els cinc morts ho van ser pel llançament de dos barrils d'explosius per helicòpters contra la localitat de Kafr Batna, mentre que hi va haver ferits en aquesta població i a Arbín, Ain Tarma i Saqba. L'Observatori va acusar l'aviació siriana i russa, així com l'artilleria de les forces governamentals, d'haver perpetrat els atacs.

Avions de combat van efectuar dos bombardejos a Saqba, mentre que helicòpters van donar barrils contra Hazrama, Al Nashabie i Otaya, on les tropes governamentals van llançar també 105 coets, va precisar la font. A més, aparells que es creu que eren russos van bombardejar Feixa i Zamalka. Ahir a la nit, més de cent coets van impactar a Otaya, Hazrama i Al Nashabie, va indicar l'Observatori.

Des de diumenge almenys 251 persones han perdut la vida, entre elles 58 menors, per atacs aeris i d'artilleria en Guta Oriental, d'acord al recompte de l'ONG. El coordinador per a Síria de l'Oficina de l'ONU per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA), Panos Moumtzis, ha condemnat els atacs contra sis hospitals a Guta Oriental.

En un comunicat difós ahir a la nit, Moumtzis va qualificar d'"inacceptables" els bombardejos que es van produir fa dos dies contra cinc hospitals, entre ells una maternitat, i contra un sisè centre sanitari, dimarts, en aquesta zona controlada pels rebels.