endesa cop25

Un total de 177 empreses, amb 5.8 milions d'empleats en conjunt, s'han compromès a establir objectius de reducció d'emissions en la línia d'evitar que la temperatura mitjana del planeta augmenti més d'1,5 graus de mitjana i ajudar a limitar els pitjors efectes de la crisi climàtica.

L'anunci s'ha realitzat en ocasió de l'inici de la fase ministerial de la 25 Conferència de les Parts (COP25) de la Convenció Marc de Nacions Unides de Canvi Climàtic (CMNUCC).

La iniciativa s'emmarca en la campanya "Ambició comercial per 1,5 graus centígrads: el nostre únic futur" i les empreses adherides suposen el doble de les inscrites quan es va anunciar el projecte el setembre passat durant la cimera climàtica de Nacions Unides a Nova York.

Actualment les emissions d'aquestes 177 empreses en el seu conjunt representen l'equivalent a les emissions directes anuals totals de CO2 d'un país com França, recorden en un comunicat els impulsors del projecte: Pacte Mundial de les Nacions Unides, la iniciativa d'Objectius Basats en la Ciència (SBTi) i la coalició We Mean Business.

Els nous signataris s'han compromès a fixar objectius que permetin ajudar perquè la temperatura mitjana global no augmenti més d'1,5 graus centígrads per sobre dels nivells preindustrials i assolir emissions netes zero de zero després de 2050.

Es tracta de la principal contribució empresarial a l'Aliança per a l'Ambició del Clima: un grup creixent de múltiples parts interessades convocat per la Presidència xilena de la COP25, que se celebra a Madrid, amb participació de països, empreses i inversors, ciutats i regions.

Les 177 empreses treballen a 36 sectors d'activitat, compten amb seus a 36 països i una capitalització lliga de més de 2,8 bilions de dòlars.

La CEO i directora executiva del Pacte Mundial de l'ONU, Lise Kingo, ha assenyalat que "ens estem apropant ràpidament a la nostra última oportunitat de ser en el costat correcte de la història. L'emergència climàtica ja està afectant les persones, les operacions comercials, les economies i els ecosistemes de tot el món".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat