"Està clar que hem deixat l'estancament i tornem a pujar. Encara som a temps de frenar una quarta onada molt pronunciada". Així ho ha repetit la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa conjunta amb Interior. "Els contagis pugen i és responsabilitat frenar-ho". El departament encara no es refereix a aquest nou increment de casos com a quarta onada, però sí que insisteix en el fet que la inclinació de la corba depèn de l'actitud de tots. "És important la implicació de tota la societat".

Així, ha determinat que "el que fem avui determina com estarem en els pròxims dies. Hem implicat els sectors en això i és important que la ciutadania ho entengui". "Tenim el deure de protegir la gent vulnerable del virus" i així ha ressaltat que "tot el que fem fora de la bombolla de convivència, afecta". La consellera ha informat que Salut s'ha reunit amb representants de la cultura, el comerç, la restauració i el món de l'esforç. 

Dies decisius

En aquest mateix sentit, el secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha insistit que "estem entrant en uns dies decisius que determinaran aquesta etapa" i ha ressaltat que no hi ha res escrit pel que respecta a possibles canvis de mobilitat o noves restriccions després de Setmana Santa. "Aquests dies determinaran l'impacte que ja està notant els primers efectes, un augment de les consultes sobre la Covid a l'Atenció Primària". I ha subratllat que "el que passi aquests dies acabarà dibuixant aquest creixement". 

D'aquesta manera, tant Vergés com Ramentol han detallat que no hi ha res escrit i han fet una crida, com ja va fer el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, aquest dimarts en una altra roda de premsa per explicar l'estratègia de vacunació a Catalunya, a respectar les mesures actuals contra la pandèmia. 

Sistema preparat

De cara a possibles noves mesures després de Setmana Santa, Ramentol ha reiterat que el "sistema sanitari s'ha anat preparant per assumir un embat sense haver de recórrer a mesures d'intervenció social o de salut pública". 

Ara bé, també ha advertit i subratllat, una vegada més, que l'actitud de la ciutadania d'aquests dies "determinarà la forma de la corba i les mesures que s'hauran de prendre per fer-hi front".

 

Imatge principal: la consellera de Salut, Alba Vergés, al seu despatx / Sergi Alcàzar