Els hospitals estan pràcticament buits de pacients amb coronavirus, amb les xifres més baixes d'ençà que va començar la pandèmia i sense cap restricció sobre la població, només l'obligatorietat de portar mascareta en determinats entorns com els centres sanitaris o el transport públic, encara que cada cop se'n veuen menys als vagons del metro. Concretament, el departament de Salut ha actualitzat les dades d'ingressats als hospitals i a les unitats de crítics, i en aquests moments, amb la incògnita de què passarà aquesta tardor de tornada a la normalitat, només hi queden 9 malalts a les UCI de Catalunya, set menys que en l'última actualització. Pel que fa a la situació als hospitals en general, aquesta també millora i s'han donat 22 altes de pacients amb covid-19 entre el 29 d'agost i el 4 de setembre, fet que situa la xifra total de pacients a 524. 

Durant aquest període s'han declarat 18 morts amb motiu de la covid. Totes les persones que han perdut la vida pel coronavirus en l'última setmana són majors de 60 anys i d'aquests, 10 en tenen més de 80. Comparant-ho amb la setmana anterior, també baixa aquesta xifra, ja que va ser de fins a 33 morts. Pel que fa als positius diagnosticats per l'atenció primària, se n'informa de 2.830 més en una setmana. L'anterior, van ser 3.263 positius. Amb aquestes dades, la taxa de casos per 100.000 habitants baixa fins a 40.

Els màxims de la sisena onada

Aquestes dades de covid s'allunyen de les que es van registrar a principis d'any. Tot i que ja hi havia una àmplia part de la població vacunada, això es va notar en el nombre de morts per coronavirus, que no es va disparar. En canvi, però, la xifra de positius entre finals de desembre i principis de febrer, a causa de la variant òmicron i les interaccions durant uns dies de Nadal que semblava que havia de ser normal, però que va tornar a estar marcat per les restriccions i la venda a preus desorbitats dels tests d'antígens a les farmàcies. 

Aquesta gran interacció i l'augment del nombre de casos va tenir una repercussió inevitable en els ingressos als hospitals i també a les UCI, que ara estan pràcticament netes de covid. Llavors, es va arribar al pic d'ingressats a finals de gener, dia 30, quan hi havia 3.042 ingressats als centres de Catalunya; mentre que en la sisena onada (i última, perquè la setena no s'ha arribat a produir mai), el màxim de malalts a les UCI es va registrar una mica abans, el 17 de gener, després de la tornada a l'escola. Llavors hi havia 529 malalts crítics. Els 9 que hi ha ara només representen un 1,7% dels que hi va haver durant la sisena onada. 

Més de 700 persones a les UCI 

Amb tot, les xifres de la sisena onada no van ser les més altes de la pandèmia. Aquestes es van registrar un any abans, quan la vacunació encara no havia fet el seu efecte i de fet tot just s'havia començat a inculcar les dosis a les persones més vulnerables. Així, després del primer Nadal pandèmic, el 31 de gener de 2021 hi havia 730 persones a les UCI, la xifra més alta sense tenir en compte dades de la primera onada.