El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries ha denegat la petició del Govern de la comunitat autònoma per establir un toc de queda entre les 0:30 hores i les 6:00 del matí a les illes que es trobin en els nivells epidemiològics 3 i 4, els dos de més incidència.

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries va emetre un informe favorable a la petició del Govern de la comunitat autònoma d'aplicar un toc de queda.

La Fiscalia va indicar que aquesta resolució va ser adoptada a últimes hores de dilluns i comunicada a la Sala del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries que és la que ara ha pres la decisió de rebutjar-lo.

Amb el soca delta en plena expansió, Canàries ha viscut en els últims dies nivells de casos diaris mai abans vistos durant tota la pandèmia.

La covid i els joves

L'afecció actual de la pandèmia del coronavirus en la població jove ha portat que en el cas de les Canàries el pacient amb menys edat que es troba en una Unitat de Cures Intensives (UCI) té 21 anys, mentre que en planta el més jove té 18 anys, segons dades facilitades per la Conselleria de Sanitat de l'Executiu regional a Europa Press.

En el cas de les persones que es troben a la UCI a les Canàries, que actualment són 39, l'edat mitjana se situa en 49 anys; mentre que referent als ingressats en planta, la xifra de la qual ascendeix a 253 a l'arxipèlag, l'edat mitjana és de 47 anys.

Respecte a les persones que han hagut d'ingressar malgrat estar vacunades contra el coronavirus, en el cas de Tenerife projecta que al voltant del 60 per cent dels qui estan ingressant no estan vacunats, mentre que el 30 per cent restant sí que ha estat inoculat.

En relació amb aquest 30 per cent de persones que ingressen estant vacunats, alguna cosa més de la meitat té una dosi administrada, mentre que el percentatge restant ha completat la pauta vacunal (dues dosis).

Des de la Conselleria de Sanitat s'ha admès que s'ha produït una "disminució important" de la mortalitat a l'arxipèlag i ha afirmat que amb la "gran base" d'encomanats que hi està havent, "n'arriben pocs als hospitals" però "evidentment estan arribant".

Cantàbria demanarà el toc de queda per a 53 municipis

Cantàbria sol·licitarà als tribunals l'autorització per implantar de nou el toc de queda de 1:00 a 6:00 hores del matí en 53 municipis, en els quals també limitarà les reunions en aquest horari a sis persones, tret que siguin convivents.

D'altra banda, prohibirà la venda de begudes alcohòliques als establiments minoristes i gasolineres a partir de les 20:00 hores, una mesura que a diferència de les ja esmentades entrarà en vigor en tota la comunitat, serà "d'aplicació immediata" i tindrà durada indefinida.

 

Foto principal: Una sanitària prepara una vacuna contra la covid / Europa Press