Estudiants universitaris tallen des de primera hora del matí els principals accessos al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), segons han confirmat a l'ACN fonts del centre universitari. A la UAB hi ha convocada vaga aquest dimarts i aquest dimecres, quan tindrà lloc la convocatòria general d'aturada d'universitaris i investigadors.

El Sindicats d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha informat que des de primera hora del matí està "paralitzant" tota l'activitat acadèmica presencial, tot i que actualment tota la docència teòrica es fa de manera virtual. Els estudiants critiquen un inici de curs marcat per "una crisi educativa agreujada per la situació de pandèmia".

vaga UAB 20 octubre 2 ACN

Els estudiants tallen amb contenidors un dels accessos a la universitat / ACN

vaga UAB 20 octubre 3 ACN

Piquet amb bengales al campus de la UAB / ACN

El SEPC ha reivindicat que la vaga ha de servir "per alarmar el conjunt de la comunitat educativa i atacar els fonaments estructurals de la situació actual, fruit d'un gran procés de desmantellament de l'educació pública".

Tota la comunitat universitària cridada a la vaga

La Coordinadora de Recerca i Universitats de la CGT i la CNT han fet una crida al conjunt de la comunitat universitària i dels centres de recerca de tot l'Estat a fer vaga aquest dimecres 21 d'octubre per "avançar cap a un sector científic al servei de les necessitats de la classe treballadora".

Per reivindicar les seves demandes, a les quals s'han sumat una quinzena d'organitzacions, han convocat manifestacions i concentracions a diversos punts de l'Estat com Barcelona, Granada, València o Madrid.

Els convocants denuncien les "condicions laborals precàries" tant del sector científic com l'universitari. Així, critiquen que aquests darrers anys no s'ha renovat la plantilla i falten places per estabilitzar el personal, amb la qual cosa consegüentment la Covid-19 ha representat un "cop dur per a un sector greument castigat".