Els municipis lleidatans que fan frontera amb Osca i sobretot amb la Franja de Ponent recorden que tenen tots els protocols preparats per si cal activar una ordre més restrictiva de confinament respecte a la decretada actualment en la fase 3. La conselleria de l'Aragó ha decidit que Llitera, el Baix Cinca i Cinca Mitjà retrocedeixin a la fase 2.

A la vegada, la comarca del Segrià limita amb la zona de la Franja de Ponent. Tal com explica Manel Ezquerra, alcalde d'Alcarràs, "els termes municipals són molt capritxosos". Així doncs, hi ha finques que poden formar part de diferents municipis a la vegada, d'Alcarràs però també de Fraga o Saidí, on ha nascut el rebrot.

En el cas d'Alcarràs, el seu nucli de població està a vint quilòmetres dels municipis més propers de la Franja però sí que són limítrofes. Per tot plegat, a Alcarràs s'han preparat espais de confinament municipals i totes les accions detallades en un protocol per si cal fer un pas enrere. Malgrat tot, Ezquerra recorda que s'ha donat "algun cas puntual", però fa més de tres setmanes que gaudeixen d'absoluta "tranquil·litat".

El rebrot s'ha donat en una empresa d'hortalisses i fruites aragonesa. Aquesta empresa envasa préssecs, nectarines i paraguaians procedents d'Alcarràs i altres zones del Segrià. Algunes explotacions de fruites porten els seus productes a aquesta empresa i a la inversa també es dona la mobilitat. Tal com explica Ezquerra, "és una cadena de transmissió" que forma part d'una activitat essencial i que ja es contemplava en la fase 2. No obstant, restaran atents a les darreres informacions i el que pugui dir la Conselleria de Salut de la Generalitat.