Els aragonesos de la Llitera, el Baix Cinca (les dues de la Franja de Ponent) i Cinca Mitjà tornen a la fase 2. Ho ha anunciat la seva consellera de Sanitat, Sira Repollés, que recomana no desplaçar-se fora d'aquestes comarques als seus habitants i no viatjar en aquest territori si no és estrictament necessari: "Els brots que ara hi ha en aquestes comarques són principalment entre gent jove, casos lleus. Per això pensem que no hi haurà una gran repercussió en el sistema sanitari", senyalen des de la conselleria.

El nucli del brot de coronavirus es va tenir lloc als municipis de Saidí i Binèfar. Tot sembla que va començar en una festa infantil i va replicar-se en una empresa d'hortalisses i fruites, ja que un dels contagiats venia d'aquesta celebració. En les darreres hores, 25 positius nous provenen d'Osca. En una entrevista a la Ser, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el rebrot "està en vies de ser controlat i que s'ha actuat amb molta contundència". El ministre està convençut que amb aquestes mesures es podrà tenir tot "sota control".

De moment, ja s'han habilitat espais per aïllar els afectats i ara s'haurà d'analitzar la situació dels 178 treballadors d'aquesta empresa, a qui se'ls faran les proves del PCR. L'empresa en qüestió és Frutas La Espesa SL, amb més de 30 anys d'experiència i dedicada a l'emmagatzematge d'aquests fruits. Tot i que l'empresa no ho ha confirmat oficialment, el sindicat UAGA (Unión de Agricultores i Ganaderos de Aragón), reitera que s'estan complint totes les mesures de seguretat i que "el sector de la fruita és el qui fa més temps que conviu amb el virus". Per acabar, demana no estigmatitzar els temporers. El Butlletí Oficial de l'Aragó especifica l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en espais públics i privats i demà es reuniran per avaluar el seguiment.