L'Institut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD) i l'Institut de Ciències Fotòniques (Icfo) han creat un laboratori conjunt per millorar l'atenció mèdica neonatal i pediàtrica.

L'aliança ha estat possible pel suport de la Fundació Joan Ribas Araquistain i 'Torró Solidari Rac1' de Torrons Vicens, i recull l'experiència acumulada d'ambdues durant anys amb el suport de la Fundació Cellnex, l'Obra Social La Caixa, la Generalitat i la Comissió Europea.

El laboratori ICFO-SJD busca avançar en l'ús i el desenvolupament de tecnologies fotòniques per comprendre, diagnosticar, controlar i tractar les malalties pediàtriques, informen ambdós centres en un comunicat.

Tècniques més precises i no invasives

L'equipament aspira a desenvolupar tècniques més precises i no invasives que ajudaran a comprendre les seves patologies i aplicar les millors solucions fotòniques avançades per a la seva cura.

El laboratori vol estudiar àmbits com les cardiopaties congènites, la distròfia muscular relacionada amb el col·lagen VI i l'impacte de les convulsions i neuroprotecció del cervell neonatal i lactant, entre d'altres.

"Tenim la ferma convicció del qual sumar esforços amb l'IRSJD conduirà a importants avenços en l'aplicació de les tecnologies fotòniques a la millora de la qualitat de vida de molts dels nens que més el necessiten", ha assegurat el director de l'Icfo, Lluís Torner.

El director de la Fundació de Recerca Sant Joan de Déu --que gestiona l'IRSJD--, Emili Bargalló, ha assegurat que l'aliança amb l'Icfo permetrà continuar avançant en el coneixement de les greus patologies neonatals i pediàtriques i "abordar problemes complexos amb possibles solucions".