El subdirector del CatSalut, Alfred Garcia, ha considerat "intolerable" que un metge pugui tenir fins a 70 pacients en agenda i ha assegurat que Salut abordarà aquestes situacions. En una entrevista a TV3, ha assenyalat que tot i no ser una un escenari generalitzat, la Conselleria no està conforme. Garcia ha comentat aquest i altres casos un dia després que la vaga de metges a Catalunya es concretés. El subdirector del CatSalut ha afirmat que Salut "comparteix" moltes de les reivindicacions dels metges. 

Garcia ha reconegut que calen canvis en el sistema sanitari català que el faci "més fort i atractiu", però s'ha mostrat confiat en el fet que el marc de la negociació que està definint Salut serà "suficientment atractiu" per a tancar les negociacions dels convenis que s'estan produint en l'àmbit de l'ICS i del Siscat. També ha assenyalat que comparteix la queixa sobre la manca de professions i la sobrecàrrega que aquesta provoca, però reconeix que aquesta no és una problemàtica que es resolgui a curt termini. 

Finalment, s'ha mostrat agraït amb el sindicat majoria Metge de Catalunya, convocats de la vaga, qui l'han programat pel mes de gener, deixant un gran marge per negociar i en un moment en què s'espera haver superat el pic de covid i grip que afecta actualment la societat catalana. Tot i això, per ara, el secretari general del sindicat, Xavier Lleonart, ha lamentat que Salut no s'ha posat en contacte amb ells tot i l'anunci de la convocatòria de vaga.

Jaume Padrós reclama una transformació del model sanitari 

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, també s'ha pronunciat sobre la vaga de facultatius convocada pel pròxim mes de gener. Padrós ha remarcat que la funció de la institució que presideix no és secundar o no les mobilitzacions, però si assenyalar la situació que es denuncia. El doctor ha estat taxatiu: "Cal una transformació del model sanitari". En aquest sentit, ha afirmat que espera que la vaga no s'enfoquin més en la "reivindicació laboral i econòmica", sinó que vagi més enllà. 

"Tenim un sistema que era d'excel·lència a finals de les dècades del segle passat, però ara necessita adaptar-se", ha assegurat i ha afegit: "O s'aconsegueix un gran consens polític o el sistema públic se'ns quedarà als dits". Malgrat tot, el doctor és optimista en la capacitat de poder trobar un consens que promogui aquesta reforma. "Calen grans consensos polítics per estabilitzar el full de ruta de la sanitat. És patrimoni de tots", ha sentenciat.