Les peticions dels pediatres ha estat escoltada. Després que el passat dilluns la Societat Catalana de Pediatria (SCP) publiqués un comunicat en què demanen normalitzar la situació a les escoles de forma progressiva, Salut demanarà al govern espanyol que es puguin començar a retirar les mesures contra la covid dels centres educatius de Catalunya. Segons ha informat Patrícia Plaja, portaveu del Govern, el Departament de Salut respon a les demandes dels pediatres fent els primers passos cap a una tornada a la normalitat a les escoles i els instituts. "El Govern considera que amb la desacceleració d'aquesta sisena onada també és necessari modificar els protocols dels centres educatius", ha exposat i ha afegit: "El Govern vol que els pròxims dies desapareguin les quarantenes als centres educatius, els nens sense símptomes i amb prova negativa no s'hauran de quedar a casa".

 

El doctor Antonio Soriano, membre de la SCP, ha remarcat aquest dimarts que la primera mesura que caldria retirar és l'obligatorietat de les mascaretes a l'hora del pati. "Creiem que no té sentit que els nens hagin d'usar la mascareta al pati", ha sentenciat i ha afegit: El següent pas segurament seria eliminar els grups bombolles perquè nens i nenes poguessin interaccionar amb altres companys del seu curs". Aquestes serien les dues primeres passes que els pediatres consideren que s'haurien de fer per tal de poder arribar a la primavera amb una normalitat restablerta a les aules. 

El doctor Soriano ha argumentat que la covid no té els mateixos efectes en els infants que en la població adulta, fet pel qual la relaxació de mesures seria possibles. "La majoria dels infants tenen un curs evolutiu de la malaltia lleu", ha remarcat. Tot i això, ha destacat que la vacunació és una gran arma per poder anar recuperant la normalitat. Els pediatres aspiren a començar a tractar aquest virus en el dia a dia de les escoles com ja es fa amb la grip o altres virus respiratoris. 

S'atura la sisena onada 

La petició dels pediatres i de Salut arriba quan els indicadors epidemiològics mostren com la sisena onada de la pandèmia comença a anar de baixada. La majoria dels indicadors mantenen una tendència descendent amb l'excepció dels contagis, que han ujat lleugerament respecte al dia anterior i se situen en 28.000 nous casos. Es tracta d'una xifra molt alta, però que queda lluny de pic de contagis d'aquesta onada, marcada per la variant òmicron i la seva alta taxa de contagis. 

Tot i les dades sobre el nombre contagis diaris, els hospitals catalans redueixen el nombre d'ingressats per covid. Concretament, hi ha 32 menys que durant la jornada anterior, deixant un tota de 3.010. Pel que fa a les UCI aquestes passen de tenir 463 crítics a 453.  

Per altra banda, la campanya de vacunació segueix endavant amb bons resultats. Ja hi ha  6.184.470​​ ciutadans catalans que comptem amb la pauta completa de vacunació. Molts d'ells ja s'estan administrant la dosi de reforç, el braç de la campanya de vacunació que més dosis administra actualment. Només en les darreres 24 hores s'han posat 13.790 terceres dosis.