Els pediatres aposten per la normalitat a les escoles, així ho han expressat en un comunicat de la Societat Catalana de Pediatria (SCP). El doctor Antonio Soriano, membre de l'entitat, ha assegurat que  cal modificar les restriccions sanitàries que afecten les escoles. Soriano ha assegurat que caldria que fos un moviment coordinat entre el Departament de Salut i el d'Educació en les pròximes setmanes. En una entrevista a Els matins, el pediatre ha assegurat que una de les primeres mesures que s'han de relaxar ha de ser l'obligatorietat de l'ús de la mascareta als patis. El mateix programa ha informat que el Govern es mostra favorable a acceptar les peticions dels pediatres i retirar les restriccions per la covid el mes de febrer, per seguir avançant progressivament cap a la normalitat.

"Creiem que no té sentit que els nens hagin d'usar la mascareta al pati", ha exposat Soriano, qui ha recordat que al mes de novembre els pediatres ja van proposar la retirada de la mesura al Comitè Científic Assessor. "El següent pas segurament seria eliminar els grups bombolles perquè nens i nenes poguessin interaccionar amb altres companys del seu curs", ha afegit. Tant el doctor com l'entitat es mostren favorables a una retirada progressiva que conduiria a un escenari de "certa normalitat als centres educatius". 

La covid, com una infecció més 

El doctor Soriano ha expressat la voluntat que la covid comenci a ser tractada com una infecció respiratòria més, amb les quals els nens també es queden a casa. "Creiem que el nen o nena que tingui simptomatologia compatible amb una infecció per coronavirus s'ha de quedar a casa com ho faria per una grip o altres infeccions virals respiratòries". 

Soriano ha recordat que la covid no impacta de la mateixa manera en els nens que en els adults. "La majoria dels infants tenen un curs evolutiu de la malaltia lleu", ha remarcat. Tot i això, ha destacat que la vacunació és una gran arma per poder anar recuperant la normalitat. Els pediatres assenyalen el març com a meta per recuperar un alt grau de normalitat a les aules. 

Tot i voler retirar les mesures actuals, en el comunicat de la SCP es remarca que "cal mantenir la vigilància epidemiològica i diagnòstica en els centres d’atenció primària i hospitalària amb la recollida sistemàtica de dades sentinella microbiològiques en les sospites d’infeccions virals respiratòries, i revisar els criteris i mecanismes actuals per obtenir el certificat covid en la població pediàtrica."

El pediatre ha lloat la manera en què les recomanacions de la seva comunitat professional han estat rebudes per les autoritats sanitàries. La rebuda també a estat bona per part del Govern, el qual estaria a favor de les peticions dels pediatres.