L'última gran bomba de la novel·la eròtica a nivell internacional han estat 50 ombres de Grey i les seves seqüeles, escrites per l'autora britànica E.L. James, que han triomfat a tot el món i de les quals s'han fet pel·lícules que també han tingut un gran nombre d'espectadors en cinemes i plataformes de streaming. Encara que molts ho considerin un gènere menor, el cert és que la literatura eròtica ha acompanyat les persones des de temps immemorials.

Es poden trobar textos sobre aquestes qüestions des de l'Antic Egipte, encara que potser dos dels més famosos al llarg de la història hagin estat el Kamasutra, un antic text de la tradició hindú que versa sobre el comportament sexual i famós per la seva recopilació de postures, i les obres de l'arxiconegut Marquès de Sade, un escriptor francès d'origen aristocràtic que va donar curs a la descripció de les perversions sexuals més atrevides per a l'època en llibres com Justine i 120 dies de Sodoma.

Cinquanta ombresAmb la irrupció de la saga de Cinquanta ombres de Grey, la literatura eròtica ha tornat a viure un ressorgiment

Però més enllà de la història, el cert és que la lectura de la literatura eròtica pot ser un bon exercici estimulant per millorar la vida sexual d'una persona. Aquests són alguns dels seus beneficis més destacats.

Permeten explorar la sexualitat pròpia

La lectura d'un llibre eròtic pot ser molt estimulant. Va més enllà de la simple pornografia a través de les pantalles, que pot arribar a causar addicció, i suposen un espai de llibertat per explorar i imaginar fantasies sexuals que ampliïn la visió del sexe d'una persona i l'ajudin a descobrir noves maneres d'excitar-se.

Poden millorar la relació sexual amb la parella

Llegir novel·les eròtiques pot ajudar-te a descobrir que és el que més t'agrada del sexe i és una bona manera de comunicar-se en aquest sentit amb la parella, amb qui es pot compartir la lectura. De vegades la comunicació directa costa més, però a través d'una lectura comuna es pot empatitzar amb els desitjos més profunds de l'altre. També pot servir per fer recreacions durant les relacions sexuals.

Ajuden a augmentar la libido

En ocasions de la nostra vida passem etapes amb menys desig sexual. En aquestes circumstàncies, de vegades tenir relacions sexuals pot arribar a ser contraproduent. Una bona manera d'introduir-se de nou en el sexe i tenir un acostament més senzill pot ser a través de la lectura de llibres eròtics, que ens ajuden a augmentar la libido dins del que podria dir-se una zona de confort.

Home desnudándoseLa lectura de literatura eròtica és una bona manera de recuperar el desig sexual

És una bona manera de relaxar-se i oblidar-se de l'estrès

Llegir una bona novel·la eròtica i deixar-se portar pot ser un formidable exercici per alliberar tensions i desestressar-se. L'excitació té un efecte molt gratificant per a l'organisme i és la precursora del plaer sexual i de l'orgasme. Bé sigui només o en companyia, és una bona manera de relaxar-se al final de la jornada o durant un moment de tranquil·litat.