El Grup QuironSalud ha atès, en "total coordinació" amb les autoritats sanitàries des d'abans de l'estat d'alarma, al 13% dels pacients infectats per coronavirus hospitalitzats a Espanya (15.000 d'ingressats), el 3% pel pes que li correspon per nombre de llits publiques i privades.

Així mateix, el Grup QuironSalud ha habilitat més de 1.400 nous llits, dels quals 900 són d'hospitalització convencional, 400 d'unitats de cures intensives (UCI) i 140 de situades en un hotel medicalitzat. De totes elles, 900 es van habilitar a Madrid i, d'aquestes, 200 van ser a UCI.

Nous respiradors

Alhora, s'han adquirit 350 nous respiradors en el grup, cessió d'equipament entre hospitals del grup i a la xarxa pública. Ja s'han donat aproximadament 11.000 altes hospitalàries per a pacients curats, si bé encara continuen prop de 1.700 pacients ingressats en llits de QS.

Per tant, segons ha informat el grup, han comptat amb el 4 o 5% del total de llits a Espanya i han atès el 13% dels pacients amb Covid-19, tres vegades més al pes que li correspondria per capacitat instal·lada.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat