Tothom ha sentit parlar de la importància dels exercicis Kegel. Van ser creats en els anys 40 pel Dr. Arnold H. Kegel, un ginecòleg nord-americà, que els recomanava a les dones per evitar la incontinència urinària, ja que el seu objectiu és enfortir els músculs del terra pelvià mitjançant la contracció i alliberament dels mateixos. Encara que s'associen més a la dona, el cert és que són beneficis per als dos sexes i a qualsevol edat.

Tanmateix, són els menys els que practiquen els exercicis Kegel invertits, que consisteixen en una estirada que ajuda a relaxar el terra pelvià. Són molt útils per ajudar a alleujar el dolor i la tensió pelviana, així com a augmentar la flexibilitat. Però no només això. També, igual com els tradicionals, tenen un impacte en la vida sexual dels que els practiquen.

En aquest sentit, poden ajudar a què les dones amb disparèunia, o dolor en el coit, a gaudir més del sexe. En els homes, ajuden a augmentar la força, la resistència i el control dels músculs del penis. Són també útils per al tractament de la disfunció erèctil i per ajudar a prevenir l'ejaculació precoç.

La seva funció principal és allargar els músculs pelvians i millorar el control muscular. Per aquesta raó també alleugen afeccions relacionades amb la tensió pelviana, incloses el desequilibri muscular i el restrenyiment. També pot millorar el control de la bufeta, l'estabilitat del maluc i la força de la zona lumbar.

Home exercici

Igual com en els tradicionals, és important localitzar i identificar els músculs correctes abans de posar fil a l'agulla. Per fer-ho de forma correcta, cal aturar el flux de l'orina mentre s'està orinant. El múscul que s'utilitza per realitzar aquesta acció, que se situa més en la part posterior de la zona pelviana que en l'anterior, és el que cal treballar.

Una vegada preparada la persona, s'ha de concentrar a relaxar aquest múscul mentre s'inhala. A mesura que s'omple el cos d'oxigen, el diafragma i els músculs del pis pelvià han de baixar. I encara que els homes i les dones tenen diferències anatòmiques, la premissa principal és la mateixa per a ambdós sexes.

En el cas de les dones es pot fer els exercicis en posició asseguda, dempeus o ajaguda de cara amunt amb els genolls doblegats. Una vegada en posició, cal respirar profundament i concentrar-se al terra pelvià, sentint els músculs en inhalar relaxant-se. Després, és necessari mantenir durant 5 segons i després deixar-lo anar durant el mateix temps. Fer dues o tres sèries de 10 durant el dia. Una vegada dominat, es pot intentar sostenir i deixar anar durant períodes de temps més llargs.

Els homes poden fer exercicis de Kegel invertits mentre estan asseguts, dempeus o ajaguts de cara amunt amb els genolls doblegats. Una vegada col·locats, han de contreure els músculs com si estigués provant d'orinar més ràpidament. Això relaxa el múscul perineal i allunya la pressió de la pròstata. Després s'han de deixar anar els músculs de l'anus i moure cap a baix la zona perineal. Mantenir durant 5 segons i després deixar anar durant el mateix temps. Fer també dues o tres sèries de 10 durant el dia.