Referent al sexe, no hi ha una recepta única, sinó que cada parella ha d'anar buscant la millor manera de trobar la satisfacció més gran en l'acte sexual d'una forma consensuada.

Un dels aspectes que més es pregunta en la consulta dels sexòlegs és quant ha de durar un acte sexual per considerar-se òptim. Perquè de vegades, si és massa curt, es pot pensar que hi ha algun problema o si és massa llarg es deixa de sentir plaer.

Parella sexeLa durada de l'acte sexual continua sent un dels aspectes més consultats als sexòlegs

Segons una enquesta recent que va publicar una companyia de preservatius, la durada mitjana és de 28 minuts, encara que els experts creuen que la mitjana està més aviat en 12 minuts per la seva experiència.

De vegades és complicat respondre a una pregunta així, perquè cada un pot tenir la seva pròpia definició de sexe. Algunes persones inclouen els jocs eròtics previs, mentre que d'altres quan parlen d'acte sexual es refereixen exclusivament a la penetració i ja està.

Una enquesta anterior realitzada per una altra companyia d'accessoris sexuals que va implicar 4.400 clients va concloure que per a la majoria de les parelles heterosexuals, el sexe dura de mitjana 19 minuts i consistia en 10 minuts de preliminars sexuals i nou minuts de coit real.

Ara, això no vol dir que tot el que surti d'això sigui un problema. De fet, en el sexe, com es deia al principi, no hi ha res que pugui considerar-se com el normal. La sexualitat és molt diversa i cada individu és diferent i hi ha persones que tarden molt a arribar a un orgasme, altres que gaudeixen molt amb la penetració i altres menys.

L'important, sobretot per als més joves, és no tenir com a reflex la pornografia. Els experts creuen que el fet que en aquesta franja d'edat s'estigui veient tal com demostren les dades tant sexe per Internet pot fer-los creure que les relacions sexuals són molt llargues i altament satisfactòries sempre, o que qualsevol postura és vàlida per a tothom o que els orgasmes s'aconsegueixen alhora.

El cert és que aquestes imatges no tenen res a veure amb la realitat. Aquí el que importa és que cada individu i que cada parella estigui satisfeta amb la seva vida sexual. Si al final, un se sent relaxat i s'ha divertit, els minuts que ha durat ha d'importar bé poc.

Dona en braçosPer més que s'estimi el que poden durar de mitjana les relacions sexuals, no té tanta importància.

Tot i així, per a aquelles persones que els preocupi l'assumpte o pensin que acaben massa aviat o que s'allarga massa, el millor és anar a la consulta d'un sexòleg. I, en qualsevol cas, encara que de tant en tant un acte sexual ràpid pot ser molt satisfactori i eròtic, normalment dedicar temps abans de la penetració als jocs sexuals, a les carícies i altres tècniques, allarga el temps que es dedica i sol ser també molt satisfactori.