Barcelona acollirà una prova pilot en la qual vint restaurants de la ciutat organitzaran un sopar on participaran 2.000 persones sense distància. Actualment, aquests negocis tenen limitat l'aforament al 30% per evitar la propagació de la Covid, però en aquesta prova s'ompliran els establiments al 100%, tal com ha explicat el xef Albert Raurich a Rac1. 

"Seria una prova pilot com les que s’han fet a la Sala Apolo o al Palau Sant Jordi amb el concert de Love of Lesbian. L’objectiu, si surt bé, és demostrar que no cal mantenir un aforament del 30% als interiors dels restaurants", ha explicat Raurich que també és propietari dels establiments 2 Palillos i 2 Pebrots de Barcelona.

Barcelona reapertura restaurantes 2 ACNUnes persones en la terrassa d'un restaurant de Barcelona / ACN

Test d'antígens

A tots els comensals que participin en aquesta campanya se'ls realitzarà un test d'antígens per, després, poder-los fer un seguiment en el marc de la pandèmia de la Covid. Amb això, ha indicat Raurich, es preveu recuperar la confiança dels clients perquè tornin els seus locals. "L’altra finalitat és aconseguir treure la por de la gent que ha d’entendre que dinar o sopar dins un restaurant és segur", ha manifestat el xef.

Aquesta prova, segons ha detallat Raurich, comptarà amb el suport del doctor Bonaventura Clotet de l'Hospital Germans Trias i Pujol Can Ruti. A més, també s'està negociant tant amb l'ajuntament de Barcelona com la Generalitat perquè financin aquesta prova pilot. 

Aquesta iniciativa ve després que a Girona se'n fes una altra amb cinc restaurants a Girona. Aquesta campanya, que es va fer coincidir el seu inici amb Sant Jordi, permet sopars de taules de sis persones de tres bombolles diferents. Aquesta es basa en un passi digital 'covid-free', que és una aplicació gratuïta, que els comensals es poden descarregar en els mòbils i garanteix la màxima confidencialitat de les dades. En el cas que els assistents hagin estat vacunats una farmàcia valida el certificat i genera un codi. En cas d'haver passat el virus es requereix una prova PCR negativa. Finalment, pels que no estan en cap de les dues situacions anteriors, se'ls practica un test d'antígens en la mateixa farmàcia. 

A més, segons les darreres dades publicades aquest dissabte per la conselleria de Salut, tots els indicadors de la Covid van a la baixa a Catalunya alhora que la campanya de vacunació avança a bon ritme. En aquest context, ja s'ha administrat un tractament contra la Covid a dos milions de persones, un dels quals amb la pauta completa, és a dir, amb les dues dosis que requereix. 

 

Imatge principal: Una terrassa d'un restaurant de Barcelona tancada per les mesures restrictives per la Covid / Imatge Arxiu / EFE