Portugal tanca les escoles.  Amb un augment descontrolat dels contagis de Covid-19, les aules ja no obriran demà i romandran tancades durant almenys 15 dies. La decisió arriba el dia que s'ha registrat un nou rècord de morts per coronavirus: 221 en les últimes 24 hores. 

Segons l'últim balanç de la Direcció General de Salut, el país, amb deu milions d'habitants, porta ja quatre dies consecutius amb rècords en defuncions (167 el dilluns, 218 el dimarts, 219 el dimecres i els 221 d'avui) i torna a veure disparats els contagis, que són una mica inferiors al pic de 14.647 d'ahir. Des que va començar la pandèmia, Portugal suma 9.686 morts i 595.149 contagis, dels quals 151.226 estan encara actius.

"A causa de l'empitjorament de la pandèmia i la transmissió de la soca britànica, el Govern de la República Portuguesa ha reforçat les mesures de confinament. És essencial complir amb les regles i quedar-se a casa. Controlar la pandèmia depèn de tu, depèn de tothom"

L'impacte de la soca britànica a Portugal

Portugal ja es trobava en un segon confinament, però la creixent presència de la soca britànica al país ha disparat la transmissió del virus. Si ara fa una setmana els casos de la nova soca representaven el 8%, ara ja suposa el 20% i es preveu que en les pròximes setmanes pugui arribar al 60%, segons ha explicat el primer ministre António Costa en una roda de premsa aquest dijous.  

"Aquesta realitat fa alterar el conjunt de mesures de la setmana passada. Tot i els esforços extraordinaris que han fet les escoles per preparar les activitats presencials, la nova soca i la velocitat que comporta fa que hàgim d'interrompre totes les activitats lectives presencials", ha anunciat Costa, que també ha assegurat que els dies presencials perduts es compensaran durant el període de vacances. Amb les noves mesures també es tanquen les oficines d'atenció ciutadana i se suspenen els judicis de casos no urgents.

"Les escoles no han estat ni són el principal lloc de transmissió", ha aclarit Costa, i ha dit que el tancament de les escoles busca reforçar el confinament ja vigent que busca la reducció de la mobilitat i que ha establert l'obligatorietat del teletreball. "Tenim el deure cívic de reforçar el nostre confinament i controlar la situació ràpidament", ha remarcat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat