La nova fase de represa, gestionada per la Generalitat, permet la mobilitat dels ciutadans per tot Catalunya en anivellar-se totes les regions sanitàries en la mateixa fase. Per tant, per primera vegada després de tres mesos s'aixequen les restriccions i els catalans podran desplaçar-se per totes les províncies. Una bona notícia per al sector turístic, que obrirà la major part dels seus establiments i atraccions a tot el territori, però que al mateix temps demana prudència a l'hora de complir les mesures de seguretat, pensant també que a partir de la setmana vinent es permetrà la mobilitat internacional. 

pobles de muntanya turisme - ACN

Els pobles de muntanya, a punt per rebre els de segones residències

Els pobles de muntanya es preparen per a una "arribada massiva" d'ocupants de segones residències a partir d'aquest cap de setmana coincidint amb el desconfinament a tot Catalunya i molt especialment de l'àmbit metropolità de Barcelona. La previsió de millora del temps i les ganes de natura després de mesos de confinament són alguns dels factors que afavoriran l'arribada de visitants.

Des del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, al Ripollès, expliquen a l'ACN que saben que hi ha "moltes ganes de natura després del confinament de la Covid-19 i les bones previsions meteorològiques", diu el seu director, Santi Farriol. Ja han notat un repunt de visitants amb el desconfinament a l'àrea sanitària de Girona i es preveu que anirà en augment. Més que les aglomeracions, el que més els preocupa és el compliment de les mesures de seguretat de la Covid-19. Per primer cop s'ha obert un nou punt d'informació a Setcases per fomentar el civisme. El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser atrau cada any milers de visitants. 

El que més preocupa no són tant les aglomeracions, sinó sobretot el civisme i la responsabilitat dels visitants.  

Reobren les estacions de muntanya

Aquest divendres reobre la Vall de Núria, per exemple, amb la posada en funcionament de nou del tren cremallera i altres serveis per donar el tret de sortida a la temporada d'estiu després de mesos de tancament per la Covid-19. Les pernoctacions a l'hotel i als apartaments, però, es reprendran a partir de l'1 de juliol. Des de l'anunci de la nova obertura, la central de reserves ha detectat una "reactivació", tot i que encara hi ha molta incertesa sobre com acabarà essent aquesta temporada. Segons les primeres dades, les reserves a l'hotel estan al 17% i un 12% als apartaments.

Els càmpings inicien l'activitat aquest divendres

La majoria dels càmpings reobriran les portes a partir d'aquest divendres 19 de juny. Els empresaris calculen que a partir del primer cap de setmana de juliol tots els establiments ja estaran a ple rendiment. Des de l'Associació de Càmpings de Girona han aprofitat la reobertura dels equipaments per impulsar la iniciativa 'WeCare' en què es pretén reforçar els protocols d'higiene i seguretat actuals. La campanya inclou assessorament personalitzat per tal de resoldre dubtes sobre l'aplicació dels protocols. De moment, ja hi ha establiments d'arreu de Catalunya que s'han adherit a la campanya.

piscines campings - acn

 El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha detallat que "les instal·lacions estan preparades, amb totes les mesures d’higiene". Per això, els empresaris aprofitaran que aquest cap de setmana ja hi haurà mobilitat per tot el territori català per a la seva reobertura. 

Torna l'oci nocturn

Bona part de l'oci nocturn de la comarca del Garraf reobrirà a partir d'aquest cap de setmana després de tres mesos de tancament forçós. Ho faran, però, mentre estan a l'expectativa de quin és el detall de la nova normativa de la Generalitat per a bars musicals i discoteques. Lamenten que la regulació de l'estat espanyol els impedís obrir fins ara i que marqués un aforament del 33% amb l'obligació de fer seure els clients.

oci nocturn - acn

Ara desitgen que el govern català permeti la lliure mobilitat dins els locals amb l'obertura de les pistes de ball a curt termini. "La nostra essència és la música. Una pista de ball sense poder ballar és com anar a un museu sense quadres", reivindica l'Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat de Sitges.

Els darrers dies, els locals d'oci nocturn han tingut les terrasses obertes però reclamaven insistentment poder rebre clients a l'interior, un pas que ara ja poden fer gràcies a l'entrada del Garraf a la fase 3. La ràpida fi de l'estat d'alarma decretada per la Generalitat, però, ha enxampat pubs i discoteques en ple procés de reobertura i ara es troben a l'expectativa de conèixer el detall de les normes marcades pel govern català.