La planta Covid-19 de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida "ja ha exhaurit la seva capacitat" i s'haurà d'habilitar un nou espai per als nous ingressos, segons ha explicat aquest dissabte el responsable internista José Luis Morales-Rull. En una entrevista al El Suplement de Catalunya Ràdio, Morales-Rull ha explicat que actualment tenen 23 ingressos, cinc a l'UCI.

El responsable de la zona Covid-19 ha dit que la zona de carpes habilitada fora de l'hospital és "com una sala d'espera" per fer PCR als possibles nous casos de Covid i evitar que es mesclin amb la gent que ha d'acudir a l'hospital per altres motius. L'internista ha dit que l'hospital de la capital del Segrià està "aguantant amb estoïcisme".

Morales-Rull ha fet aquestes declaracions poc abans que el Govern es reunís d'urgència per, posteriorment, decretar el confinament de la comarca del Segrià degut a l'augment del nombre de casos de coronavirus.

Grups de fins a deu persones

Després de la reunió la consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat "reduir molt tota l'activitat de Lleida" sense arribar al confinament a casa, però sí restringint les visites a residències i a persones vulnerables.

La titular de Salut també ha anunciat que queden prohibides les aglomeracions de més de deu persones "tant en l'àmbit privat com en el públic". "És imprescindible que reduïm al màxim la nostra capacitat de contactes", ha advertit, i ha alertat que el virus té una "incidència molt superior" al Segrià, per sobre de la resta de Catalunya.

captura alba vergés roda de premsa

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa on ha explicat les mesures del nou confinament del Segrià

Tot i que ahir divendres la mateixa consellera de Salut descartava un confinament al voltant de Lleida, Torra ja havia advertit que no li "tremolaria el pols" per aplicar restriccions que ajudin a controlar el coronavirus.

De fet, el confinament del Segrià no és el primer que ha aplicat la Generalitat, ja que a l'inici de la pandèmia va posar en quarantena diversos municipis de la Conca d'Òdena, a l'Anoia, per l'alt índex de contagis que hi havia a la zona.