Els nous positius de Covid al País Valencià pugen com l'espuma, que registra una incidència acumulada de 1.245,48 casos per cada 100.000 habitants en catorze dies. Davant aquesta situació, el seu president, Ximo Puig, ha apostat aquest diumenge per endurir les restriccions tant de reunió com de mobilitat.

En aquest sentit, les reunions en els espais públics només podran ser de dues persones, cada una d'una bombolla diferent, mentre que en l'àmbit privat només podran ser de convivents. Per tant, queden prohibides en espais interiors les reunions de fora del nucli familiar.

Ara bé, en ambdós casos s'apliquen excepcions. Així doncs, es podrà mantenir trobades de no convivents a l'interior o de més de dues persones a l'exterior en el cas de reunions de feina o institucionals, persones que tenen cura de gent vulnerable com ancians o menors, així com les activitats en l'àmbit educatiu. 

comunitat valenciana / EFEDues persones passegen per un carrer al centre de València / EFE

Limitacions de mobilitat

D'altra banda, també ha anunciat que confinarà perimetralment totes aquelles ciutats que superen els 50.000 habitants el cap de setmana. Això afecta València, Alacant, Elx, Castelló, Torrent, Orihuela, Gàndia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeog, Elda-Petrer i Vila-real. També ha prorrogat el confinament perimetral de la comunitat autònoma.

Puig ha firmat el decret aquest matí, després de mantenir una reunió amb els alts càrrecs de la conselleria de Sanitat per avaluar la situació epidemiològica de la pandèmia de Covid. Aquestes entraran en vigor demà mateix, més concretament, a partir del 25 de gener a les 00:00 hores i, en un primer moment, s'aplicaran fins al 15 de febrer

Altres mesures vigents

Aquestes mesures se sumen al tancament de la restauració i de les instal·lacions esportives, unes restriccions que van entrar en vigor dijous. Aquell mateix dia també es va limitar l'obertura dels negocis fins a les sis de la tarda, excepte, els serveis essencials com l'alimentació o les farmàcies. 

En auesta comunitat, de prop de 5 milions d'habitants, des que es va iniciar la pandèmia s'han infectat de coronavirus un total de 254.280 persones, cosa que representa al voltant del 5% de la població. D'aquests, 26.491 persones s'han infectat en els darrers set dies.

D'altra banda, des del mes de març han mort de coronavirus 4.016 al País Valencià, dels quals 382 en l'última setmana.