El País Valencià endureix les mesures restrictives arran de l'evolució sense fre de la pandèmia de coronavirus. En aquest sentit, el president valencià, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que a partir del pròxim dijous entraran en vigor unes noves mesures que comportaran el tancament de la restauració, així com de les instal·lacions esportives.

Segons les darreres dades del ministeri de Sanitat, publicades ahir, la incidència acumulada, és a dir, el nombre de casos per cada 100.000 habitants, al País Valencià és 896,12 casos, molt per sobre de la mitjana espanyola que està en els 689,25. A més, en la darrera setmana s'han detectat 19.963 nous positius alhora que han mort 197 per la Covid, una xifra que el situa en el lloc amb més defuncions per aquesta malaltia d'Espanya en els últims set dies

Menjar per emportar

Per això, Puig ha decretat aquest dimarts el "tancament de tota l’hostaleria de la Comunitat Valenciana. Només es permetrà el servei de menjar per a emportar, siga distribuït al local o per repartidors". Amb tot, romandran oberts els serveis de cafeteria i restauració dels hotels, però només per a clients i amb les restriccions d'aforament que hi ha vigents.

Un altre dels sectors afectats per les restriccions per frenar la Covid és el món de l'esport, ja que hauran de tancar totes les instal·lacions esportives, excepte, aquelles on s'entrenin professionals o  es disputin competicions estatals. 

També ha anunciat restriccions per als comerços que hauran de tancar les portes a les sis de la tarda. Ara bé, aquells negocis destinats els serveis essencials, alimentació o farmàcies podran seguir oberts. 

Aquestes mesures, segons ha comunicat el president, entraran en vigor el pròxim dijous per un període de 14 dies.

Recuperació de l'economia

A banda d'això, aquest dimarts Puig també s'ha reunit amb les entitats que lideren els projectes tractors de la indústria valenciana amb els quals ha subscrit un protocol per recuperar l'economia greument afectada per la crisi econòmica desfermada per la pandèmoa de la Covid.

Arràn d'aquest acord, el president valencià ha explicat que s'ha assolit com "una via fonamental de l'Estratègia Valenciana de Recuperació: l'adaptació de la indústria amb 20 projectes tractors d'empreses valencianes que aspiren a 5.500 milions d'euros i a la creació de 60.000 llocs de treball de qualitat".