Almenys 11 metges barcelonins figuren a la llista de Forbes sobre els 100 millors facultatius d'Espanya que té en compte més d'una vintena d'especialitats desenvolupades tant en l'àmbit públic com privat.

La capital catalana està present a través de metges i cirurgians d'onze especialitats diferents, com és el cas del director mèdic de la Clínica Planes, Jorge Planas, i del coordinador de la Unitat d'Arítmies Ventriculars de l'Hospital Clínic i expert de l'Institut del Cor Teknon, Antonio Berruezo, entre altres.

També destaquen a la llista el director de l'Institut del Cor Quirón Teknon, el cirurgià cardiovascular Xavier Ruyra, i la cirurgiana plàstica i reparadora de l'Hospital Quirón Barcelona, Paloma Mora, especialitzada en el maneig medicoquirúrgic de la patologia mamària.

En Oncologia, figura el director del Programa de la Biologia del Càncer i la Medicina Personalitzada de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) Hospital Germans Trias i Pujol i director mèdic i president de l'Institut Dr. Rosell del Hospital Dexeus, Rafael Rosell.

Respecte a l'Oncologia Radioteràpica, es fa un lloc el professor de la Facultat de Medicina a la Universitat de Ginebra i director del Servei de Radiooncologia de l'Institut Oncològic Teknon, Raimón Miralbell.

Responsable mèdic de moto

En l'àmbit de medicina interna, es troba el màxim responsable mèdic del Campionat del Món de MotoGP, Ángel Charte, que és professor associat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i cap del Departament de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona.

El cap del Servei de Medicina Interna-Hepatologia de l'Hospital Vall d'Hebron i del servei de Medicina Interna de l'Hospital Quirón Barcelona, Esteban Mur, també ocupa un lloc a la llista.

Neurologia i Neurocirurgia

Sobre l'especialitat de Neurologia i Neurocirurgia, destaca la presència del cap del Departament de Neurocirurgia i Columna de l'Institut Dr. Clavell a Barcelona, Pablo Clavel Laria, i el president de de l'Associació d'Epilèpsia d'Espanya, Antonio Russi, també líder de l'Institut de Neurologia i Neurocirurgia de Barcelona, i de la Unitat d'Epilèpsia del Centre Metge Teknon.

En Oftalmologia, figura la directora metgessa adjunta del Centre d'Oftalmologia Barraquer, Elena Barraquer, així com l'adjunt del Servei d'Oftalmologia de Vall d'Hebron i director del mateix servei a l'Hospital Quirón barceloní, Amadeu Carceller.

Ramon Cugat i Xavier Mir

De l'àmbit de la Psiquiatria, destaca el cap de l'esmentat servei en el Clínic i del grup Idibaps, a més de professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i de l'Institut de Neurociències de l'UB, Eduard Vieta.

Des de la Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica es troben el cap de la Unitat de Cirurgia de Mà i Microcirurgia de l'Hospital Universitari Dexeus, Xavier Mir, que ha operat a més de 25 pilots de MotoGP, i l'especialista de Medicina de l'Esport, Ramon Cugat.