L'Organització Mundial de la Salut ha alertat del "ressorgiment dramàtic" del xarampió a Europa i veu "preocupant" l'augment dels contagis.

Després de constatar que el xarampió ha reaparegut a Albània, Txèquia, Grècia i el Regne Unit, l'OMS els ha eliminat aquest dijous de la llista de països lliures d'aquesta malaltia. "Si no es manté una elevada cobertura d'immunització a totes les comunitats, tant nens com adults patiran innecessàriament i alguns moriran tràgicament", ha avisat el doctor Günter Pfaff, membre del comitè de l'OMS encarregat de supervisar l'evolució del xarampió.

En el seu darrer informe al respecte, l'OMS constata que la reaparició de casos el 2018 ha continuat aquest 2019 amb la detecció d'uns 90.000 casos en la primera meitat de l'any. "Ja és superior al registrat en tot el 2018", avisa l'organització. Per això, l'OMS ha exigit més esforços per controlar aquesta malaltia altament contagiosa al vell continent. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat