A dia d'avui, tots tenim clar que l'exercici és imprescindible per mantenir-se en forma i tenir una bona salut. Des de la infantesa, els beneficis de la pràctica esportiva són múltiples: millora la forma física, ajuda a mantenir el pes equilibrat, millora la flexibilitat de les articulacions, prevé la depressió i ens ajuda a sentir-nos menys cansats a mesura que passen els anys.

L'OMS recomana entre 150 i 300 minuts d'esport al dia, amb exercici aeròbic i anaeròbic. Tanmateix, el problema no és la falta d'informació o el desconeixement dels beneficis que produeix. És la motivació. Si aquesta falla, és complicat mantenir una rutina per posar-se en forma. Per això, a continuació enumerem alguns consells per aconseguir posar-s'hi i que passi a formar part del teu dia a dia.

Running

  1. En primer lloc, el més aconsellable és anar al metge perquè comprovi si tens algun problema o lesió que t'impedeixi de fer algun tipus d'esport. També pot et pot aconsellar quin és el més adequat en funció de cada persona.
  2. Amb el beneplàcit del metge, el millor és planificar-se per veure l'exercici que es farà. Cal intentar trobar una cosa que agradi, però que alhora sigui realista. És a dir, que no suposi un inconvenient en el dia a dia o compliqui la jornada, perquè sinó s'abandonarà aviat.
  3. Cal trobar les hores del dia més propícies per fer esport, també en funció de cada individu. Hi ha persones a les quals els costa més matinar i prefereixen fer-ho a última hora del dia i al contrari. Per començar, amb el que resulti més còmode.
  4. Si falta molta motivació o és la primera vegada que es posa seriosament a fer esport, una bona primera opció és apuntar-se a un gimnàs, on un especialista pot elaborar taula d'exercicis que sol consistir en una sèrie d'exercicis de repetició de força per enfortir músculs i uns 40-45 minuts de cardio bé en cinta o bicicleta o natació. Altres persones prefereixen intentar-ho pel seu compte a casa. En aquests casos, es pot fer en grup o sol. En grup motiva més, sobretot amb els esports en equip, per això quan es fa de manera individual, una bona idea és recórrer a una agenda en la qual s'apuntin les marques i èxits obtinguts, així com incloure reptes setmanals que ajudin a superar-se a un mateix.

Flexions (1)

  1. Quan arribi un canvi de rutina, per exemple el pas d'una estació a una altra, un viatge, una mudança, cal procurar preveure el que passarà i anteposar-se buscant una solució. Analitzar bé com serà la jornada i establir un guia per complir-la.
  2. Finalment, es pot destacar que amb la pràctica esportiva s'alliberen endorfines i provoca una sensació de benestar en l'organisme. Pel que no s'ha d'atabalar en els primers dies perquè, si s'és persistent, aviat es convertirà en una part imprescindible en la vida d'una persona