Tot i el confinament municipal que està en vigor a Catalunya des del 7 de gener, els visitants no han deixat d'omplir el Montseny per veure la neu que va deixar el temporal Filomena. Des de principis de setmana que l'Ajuntament del Brull denuncia que hi ha molta afluència a Collformic, però així i tot, aquest diumenge l'aparcament de la zona ha quedat pràcticament ple abans del migdia.

"M'he passat la setmana fent de policia", assegura l'alcalde del Brull, Ferran Teixidó, reconeixent que està "fart" de la deixadesa que pateixen per part de l'òrgan gestor del parc natural, la Diputació de Barcelona. Ahir dissabte, una patrulla de Mossos va muntar un control proper evitant l'arribada de visitants, però aquest diumenge res ha impedit que visitants d'altres municipis esquivessin el confinament municipal. "Pregunto a la gent d'on ve i em responen de Granollers, Dosrius, la Garriga....", diu, tot assegurant que rep tota mena de respostes. "Quan els expliques que allà no hi poden ser, alguns fan marxa enrere, però d'altres t'engeguen", explica.

Piulada de l'Ajuntament del Brull del 13 de gener on ja denunciaven una gran afluència de persones al Parc Natural del Montseny tot i el confinament municipal per la Covid-19. 

Visitants se salten el confinament per veure la neu

A parer seu, el fet que el municipi no tingui policia local i la poca presència de Mossos fa que hi hagi gent que opti "per saltar-se el confinament i venir". L'alcalde del Brull, Ferran Teixidó, es queixa que des que el Filomena va emblanquinar el Montseny​, el degoteig de visitants a Collformic, especialment durant la setmana, "ha estat constant".

montseny collformic nieve - acn

El Montseny s'omple de visitants que esquiven el confinament perimetral contra la Covid-19. / ACN

"No és la massificació d'abans, però de gent en ve", explica, assenyalant l'impacte que té això en la població del seu municipi. Posa com a exemple el cas d'una dona que es va fer mal i "no podia sortir de casa seva perquè tenia un vehicle mal aparcat taponant-li l'entrada".

montseny visitantes covid-19 - ACN

L'alcalde del Brull, Ferran Teixidó, denuncia el degoteig constant de visitants tot i el confinament perimetral. / ACN

Deixadesa per part de la Diputació

L'alcalde del Brull assegura que se senten "deixats" per part de l'òrgan gestor del parc, la Diputació de Barcelona. A la manca de controls, diu, s'hi afegeix que "es va córrer" a netejar la carretera, un fet que no entén, "quan en teoria hi ha confinament municipal". De retruc, afegeix, la neu que es va acumular als vorals va fer que molts veïns que viuen en masies aïllades no poguessin sortir de casa fins a mitja setmana.

L'alcalde, a més, es queixa del constant pas de motocicletes, bicicletes i persones de fora que passegen amb els gossos deslligats pel terme municipal. "Si des dels ajuntaments no fem un tuit de denúncia, des d'un despatx de Barcelona no se n'assabenten", assegura. 
 

El batlle reconeix estar "fart" dels "greuges" que acumulen des de fa anys. Posa com a exemple les esllavissades, efecte del Gloria, pendents de resoldre. "Estem parats, ens tenen com a indígenes a qui no fan cas fins que no es queixen més", diu, tot assegurant que "els veïns es mereixen que estiguin a l'altura". "Necessitem serveis i una empatia que no tenim", reclama.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat