El món ha batut el seu rècord. En un sol dia s'han superat per primera vegada els 400.000 nous contagis de la Covid, segons les dades recollides per l'agència Reuters. I això s'ha produït quan gran part d'Europa està dictant noves restriccions per intentar frenar el rebrot.

Europa, que va aconseguir frenar la primera onada de contagis, s'ha convertit en l'epicentre del coronavirus des de fa setmanes, i en la darrera setmana ha aportat ella sola 140.000 casos diaris. Supera d'aquesta manera el que representen l'Índia, el Brasil i els Estats Units sumats. De cada 100 contagis notificats a tot el món, 34 procedeixen de països europeus, i són més de 6,3 milions de casos des de l'inici de la pandèmia.

Actualment França reporta el nombre més alt de casos setmanals d'Europa, amb 19.425 contagis diaris, seguida pel Regne Unit, Rússia, Espanya i els Països Baixos.

En nombres absoluts, l'àrea més afectada és Amèrica Llatina, i concentra el 27% dels casos de Covid, segons Reuters.

Pel que fa a Catalunya, en la segona jornada de l'entrada en vigor de les noves restriccions per frenar l'expansió de la pandèmia, els positius de coronavirus han pujat fins als 2.846 nous casos i el risc de rebrot s'ha alçat fins als 392,06 (respecte als 367,28 punts d'ahir, 24 més), una xifra molt altaEn les darreres vint-i-quatre hores han mort 9 persones pel virus.

La velocitat de propagació, o cosa que és el mateix, el risc de contagi, ha baixat lleugerament. Ara mateix se situa en l'1,34, cinc dècimes menys que ahir. 

Els centres hospitalaris del país es troben en alerta davant l'impacte que l'increment de contagis pot suposar per a la seva activitat. En la darrera jornada s'han registrat 2 entrades més als hospitals i ja són 1.103 les persones que necessiten ser ateses pel virus als hospitals d'arreu del territori català. A més, en les darreres hores han ingressat 13 malalts a les unitats de cures intensives i en aquest moment hi ha un total de 204 persones, cosa que suposa un increment.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat