La variant delta preocupa i molt. Precisament per això, cada vegada són més els països que contemplen ja oferir una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Ara per ara, Alemanya, França i Regne Unit s'han sumat ja al plantejament d'administrar reforços, sobretot a la ciutadania més vulnerable. Ara, la farmacèutica dels Estats Units Moderna ha dit aquest dijous que serà necessària una tercera dosi de la vacuna abans de finals d'any a causa d’un increment de contagis provocat per la variant delta. 

En una presentació per a inversors relacionada amb els seus resultats trimestrals, Moderna ha desgranat les seves últimes dades i estratègia respecte a la tercera dosi de reforç. De moment, està estudiant la quantitat de producte més efectiva.

"Creiem que un reforç probablement serà necessari aquesta tardor, a causa de la variant delta", han assenyalat. Les dades que han obtingut fins ara són prometedores amb una dosi de 50 micrograms i espera les d'una altra dosi de 100, segons recull Efe. 

Des de Moderna creuen que "la força de la infecció incrementada per la variant delta", la "fatiga" per les accions de prevenció de la infecció i els "efectes estacionals", com passar més temps en interiors comportaran "un augment d'infeccions a persones vacunades". 

Segons el document del qual es fa ressò Efe, la firma té expectatives que l'eficàcia del 93% contra infeccions de coronavirus que s'ha comprovat després de la pauta de dues dosis comenci a "decaure" a partir dels sis mesos i "eventualment impacti" aquests resultats. 

Amb aquestes dades a la mà, des de Moderna creuen que "una tercera dosi de reforç probablement serà necessària abans de l'hivern".

Estudis sobre la tercera dosi

Tal com ressalta Efe, Moderna té encara un estudi sobre aquesta tercera dosi de reforç, que va ser oferida amb una quantitat de producte de 50 micrograms a un grup de pacients sis mesos després de rebre la segona dosi.

Segons les dades publicades aquest dijous, els nivells d'anticossos neutralitzadors de covid "havien disminuït de forma significativa abans del reforç passats uns sis mesos" en els pacients. 

D'aquesta manera, la tercera dosi "va potenciar" els seus nivells d'anticossos fins a superar l'eficàcia obtinguda a l'assaig clínic original de la vacuna, i a més, de manera "similar" entre diferents grups d'edat, especialment en adults majors de 65 anys.

Beneficis per les vacunes

Per altra banda, Moderna ha fet públiques els seus guanys, 4.001 milions de dòlars fins al juny, fet que implica aconseguir el primer benefici net semestral de la seva història gràcies a les vendes de la seva vacuna contra el coronavirus, per les que ha ingressat 5.900 milions de dòlars.
 

 

Imatge principal: un membre del personal sanitari manipula una vacuna de Moderna / Efe