La major part de les dones no aconsegueixen tenir orgasmes només amb la penetració, fins i tot un 70%, i la resta necessita estimulació del clítoris per assolir el clímax.

Però això no vol dir que no es pugui aconseguir mentre es produeix la penetració per si mateix, perquè existeixen diverses postures que faciliten la fricció en aquesta part de l'anatomia femenina i, per tant, l'estimulació externa que permeten un orgasme agradable. Aquestes són les postures sexuals que més l'afavoreixen.

Missioner

Encara que sembla una postura bàsica, el cert és que el missioner podria ser una de les millors posicions sexuals per a un orgasme. El contacte no és només genital, sinó més general, molt agradable i profund. Permet parlar, besar, establir contacte visual... Encara que per fer-ho bé i aconseguir l'estimulació del clítoris és necessari fregar la pelvis contra la de la parella, per obtenir sensacions més agradables.

Aixecament de glutis

En realitat, és una variació del missioner. S'han de col·locar els turmells sobre les espatlles de la parella i aixecar el gluti en l'aire perquè la parella pugui agafar-lo o sostenir les cames. Això deixa prou espai perquè tant la dona com la seva parella puguin tocar el clítoris, ja que s'exposa la part superior de la muntanya de Venus. També es pot utilitzar un vibrador de dits que pot resultar molt útil.

Sexe al llit

A cavall

Per tenir una estimulació del clítoris durant el sexe, una altra bona posició és estar agenollat i asseguda a cavall sobre la parella, davant ell. Sol ser més satisfactòria si s'afegeix un lubricant, per facilitar la fricció d'ambdues pelvis i que la sensació sigui més agradable. També es pot inclinar cap enrere i subjectar les cames de la seva parella, o inclinar-se cap endavant per subjectar les seves espatlles. D'aquesta forma, canvia l'angle i els diferents punts en els quals es pot fregar el clítoris per assolir l'orgasme.

A cavall invertida

És una variació de l'anterior, utilitzant la cama de la parella. Es col·loca un coixí sota de la part baixa de l'esquena d'ell, que ha de doblegar el genoll perquè el peu sigui pla sobre el llit. Després la dona puja a la part superior i es col·loca a cavall tipus vaquera a la inversa, col·locant una de les cames entre la d'ell i l'altra a la part exterior de la cama doblegada. L'objectiu és fregar el clítoris contra la cuixa.

Posició del gos

Un altre clàssic, que consisteix que la dona es posi en quadrupèdia, donant suport a mans o avantbraços mentre la parella penetra per darrere. Permet una penetració molt profunda i, si allibera les mans, pot alhora estimular el clítoris mentre la penetració s'està produint.