Coneix alguns dels millors metges oncòlegs que exerceixen als hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts del Instituto de coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada.

Un llistat que s'ha elaborat en funció de l'activitat assistencial i l'activitat investigadora i docent dels sanitaris, els noms i centres del quals es donaran a conèixer al llarg d'aquest 2021 segons cada especialització.

Proves Listado medicos TUIT

Dr. Josep Tabernero Caturla
Hospital Universitari Vall d'Hebron

Es va llicenciar el 1987 en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb Premi Extraordinari, per posteriorment obtenir la seva especialitat en Oncologia Mèdica.

Actualment, és el cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, director del Vall d'Hebron Institute of Oncology (VHIO) i responsable de la Unitat d'Investigació de Teràpia Molecular del Càncer en el mateix centre, pionera al nostre país dedicada al desenvolupament d'assajos clínics de fase I de teràpia molecular. És també director mèdic de l'IOB Institute of Oncology a l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

L'oncòleg, és també responsable de la Unitat d'Investigació de Teràpia Molecular del Càncer (UITM) «la Caixa», unitat pionera a Espanya dedicada al desenvolupament d'assajos clínics de teràpies moleculars, i manté vocacionalment una estreta relació amb els pacients.

A més, ha participat en el desenvolupament de diferents fàrmacs per al tractament del càncer colorectal que, avui dia, formen part del tractament estàndard d'atenció. L'any passat va ser reconegut com un dels científics més influents del món segons la llista anual dels investigadors més citats (HCR), elaborada per l'agència d'informació científica Clarivate Analytics propietària de la base de dades Web of Science.

En l'any 2020, el Govern i la Fundació Catalana per a la Investigació i la Innovació (FCRI) van guardonar l'oncòleg Josep Tabernero amb el premi Nacional d'Investigació 2019, en la qual va ser la 30a edició d'aquests guardons; un premi que reconeix els investigadors que han contribuït recentment de manera significativa i internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El 2018 va ser escollit millor Metge de l'Any en els VII premis A Tu Salud, on es reconeixia el seu treball d'investigació. És autor i coautor del voltant de 250 publicacions en revistes indexades internacionals.

En l'àmbit acadèmic, és professor de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, unitat docent de l'Hospital Vall d'Hebron, i està activament involucrat en investigació traslacional i estudis farmacocinètics i farmacodinàmics amb nous fàrmacs antineoplàstics.

Dr. Josep Tabernero

Dr. Rafael Rosell Costa
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

El doctor Rosell es tracta d'un reconegut especialista en Oncologia Mèdica amb àrea d'especial capacitació en càncer de pulmó (càncer de pulmó de cèl·lula no petit). La seva lluita contínua contra el càncer ha provocat que obtingui un gran reconeixement tant a nivell nacional com internacional entre la comunitat científica. En l'actualitat és director mèdic i president de l'Institut Oncològic Dr. Rosell (IOR), de l'Hospital Universitari Dexeus, i director del Programa de la Biologia del Càncer i la Medicina Personalitzada de l'Institut Català d'Oncologia Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.

El laboratori d'Oncologia Panoncology del Instituto Oncológico Dr. Rosell del Hospital Universitari Dexeus és un dels desenvolupadors, juntament amb l'Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, d'un estudi que obre la porta a tractar amb immunoteràpia el càncer en persones amb el VIH, fins ara excloses perquè es considerava que en afectar el virus al seu sistema immunitari, la teràpia no era adequada per a ells.

És també fundador i director científic de Pangaea Oncology; fundador i president de la Molecular Oncology Research Foundation; i membre del Consell Fundador de l'European Thoracic Oncology Platform (ETOP), entre d'altres. A més, ha estat conferenciant amb més de 800 presentacions, ha rebut nombrosos reconeixements a causa de la seva extensa tasca científica, ha estat organitzador de diversos seminaris i conferències per tot el món i és autor de més de 600 articles científics nacionals i internacionals.

ONCOLOGIA Dr. Rafael Rosell

Dr. Javier Cortés Castán
Director del International Breast Cancer Center (IBCC), IOB Institute of Oncology i Hospital Universitari Vall d'Hebrón

El Dr. Cortès és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Madrid el 1996, va obtenir l'especialitat d'Oncologia Mèdica a la Clínica Universitat de Navarra i està involucrat en més de 50 projectes de càncer de mama, amb una posició de lideratge en més del 50% d'ells, a més d'haver participat en el desenvolupament dels 7 medicaments aprovats per a càncer de mama metastàtic a Europa en els últims 5 anys. El doctor està especialment involucrat en pacients amb càncer de mama triple negatiu metastàtic.

Actualment és el director del International Breast Cancer Center (IBCC)el cap dels Equips de Càncer de Mama i de Tumors Ginecològics de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid i investigador clínic del Programa d'Investigació del Càncer de Mama a l'Institut Vall d'Hebrón d'Oncologia de Barcelona. És també el director de l'International Breast Cancer Center (IBCC). El programa de càncer de mama en l'IOB Institute of Oncology està dirigit també per ell, i és un dels més actius a Espanya i un dels més prestigiosos de tot Europa. A més, també exerceix la seva activitat a l'Hospital Ruber Internacional.

És membre actiu de les Societats Espanyola, Europea i Americana d'Oncologia Mèdica (SEOM, ESMO, ASCO) i membre del Comitè Científic de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica. A finals de l'any passat va ser seleccionat entre els nou oncòlegs pel prestigiós grup Nature per fer una revisió sobre el càncer de mama.

El doctor Cortés és autor de més de 300 publicacions a les revistes científiques de més impacte, amb més de 600 comunicacions a congressos nacionals i internacionals i revisor ad hoc de diverses revistes.

Dr. Javier Cortés

Dr. Xavier Gonzàlez i Farré
Hospital General de Catalunya

El Dr. Gonzàlez Farré és un prestigiós especialista en Oncologia Mèdica que compta amb més de 15 anys d'experiència i una extensa formació en diferents camps de l'especialitat, sent expert en el càncer de mama i els tumors urològics.

Actualment és el coordinador Clínic d'Oncologia a l'Hospital General de Catalunya, treballa com a Medical Manager en Grup SOLTI, és especialista en Oncologia de l'Institut Universitari Quirónsalud Dexeus i es va treure el MIR en Oncologia Mèdica a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona (2009 - 2014).

El doctor és investigador principal en nombrosos assajos clínics de càncer de mama i altres tumors i treballa estretament amb el Laboratori d'Oncologia per oferir un diagnòstic molecular i tractaments personalitzats segons les característiques genètiques de cada pacient.

Destaca també en el seu currículum, la seva presència en associacions mèdiques com la Societat Espanyola Oncologia Mèdica (SEOM), el Grup Espanyol d'Investigació en Càncer de Mama (GEICAM) i el Grup SOLTI d'investigació Clínica en Càncer de Mama.

Dr. Xavier Gonzalez

Dr. Joan Albanell Mestres
Hospital del Mar de Barcelona i Hospital HM Delfos

Joan Albanell es va llicenciar en Medicina amb premi extraordinari a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1989. Va realitzar la residència d'Oncologia Mèdica a l'Hospital Vall d'Hebron entre els anys 1990 i 1993. Posteriorment va fer una estada de dos anys (1995 i 1996) al laboratori de Malcolm A. S. Moore al Memorial SloanKettering Cancer Center de Nova York, on va treballar en investigació traslacional sobre l'enzim telomerasa. Segons els estudis realitzats, va llegir la tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2001.

Entre els anys 1997 i 2002 va treballar d'adjunt d'Oncologia Mèdica a l'Hospital de la Vall Hebron; i des del 2002 fins al juny de 2005, a l'Hospital Clínic de Barcelona.

El juny de 2005 es va incorporar al servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar de Barcelona com a cap de servei. És també el cap de servei d'oncologia HM Delfos i director del centre integral HM CIOCCB. L'àrea principal d'estudi del Dr. Albanell és el càncer de mama i, pel que fa a la investigació, estudis traslacionals amb nous agents/dianes biològiques. Ha participat en el disseny i desenvolupament de diversos assajos clínics de fase I, amb un important paper en la farmacodinàmica. És membre fundador de GEICAM, coordinador del grup transGEICAM i membre de la Junta Directiva de SEOM. Des de l'any 2007 és director del Programa d'Investigació en Càncer de l'Institut d'Investigació de l'Hospital del Mar i professor associat de la UAB. El doctor és autor de més de 120 articles, amb més de 5.000 citacions.

Dr. Albanell

Dr. Josep Pardo
Cap de Servei d'Oncologia Radioteràpica a l'Hospital Universitari Son Espases

El doctor Pardo és el coordinador Autonòmic d'Oncologia Radioteràpica del Servei de Salut de les Illes Balears -des de 2015- a l'actualitat, ocupa també la posició de Cap de Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Son Espases -des de 2012-.

Del 1996 al 2002 va ser el Cap de Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Son Dureta, del 2002 al 2009, el Cap de Servei d'Oncologia Radioteràpica del Capio Hospital General de Catalunya, i del 2010 al 2012, coordinador d'investigació en Oncologia Radioteràpica del grup Quirónsalud, a l'Hospital General de Catalunya.

Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va doctorar en Medicina i Cirurgia en la Universitat Complutense de Madrid (1993). Va cursar el Programa de Gestió per a Caps de Serveis Hospitalaris (1996-1997) en EADA Business School i el Programa d'Alta Direcció en Institucions Sanitàries (2007) a IESE Business School de la Universitat de Navarra.

Doctor Bru

Dr. Santiago Viteri Ramírez
Cap clínic de la Divisió d'Oncologia Mèdica en Institut Oncològic Rosell

El Dr. Viteri es va llicenciar l'any 2002 en Medicina per la Universitat de Navarra i el 2007 va obtenir l'especialització en Oncologia a la mateixa universitat. La seva àrea d'especialització es centra en el càncer de pulmó.

Des del 2016 és el Cap clínic de la Divisió d'Oncologia Mèdica en Institut Oncològic Rosell. Del 2010 al 2015 va ser coordinador clínic del Institut Oncològic Rosell a l'Hospital Dexeus (Barcelona), del 2008 al 2010 oncòleg mèdic en Institut Oncològic Rosell a l'Hospital Dexeus (Barcelona) i del 2007 al 2008 oncòleg medico en Hospital General Mateu Orfila (Menorca).

El doctor està involucrat en diferents Societats Mèdiques, com: GECP (Grup Españo de Cáncer de Pulmón), ASCO (American Society of Clínical Oncology), ESMO (European Society of Medical Oncology) i IASLC (International Association of Lung Cancer).

Viteri és investigador principal en més de 30 assajos fases I, II i III en càncer de pulmó. A més, ha participat en més de 40 conferències en els següents temes: càncer de pulmó, medicina de precisió, biologia molecular del càncer i immunoteràpia en càncer.

Santiago Viteri Ramírez

Dr. Alberto Abad
Especialista en Oncologia Mèdica

El Dr. Albert Abad és llicenciat en medicina per la Universitat de Barcelona i el 1991 va aconseguir doctorar-se a la Universitat Autònoma de Barcelona per la seva investigació en la modulació de la droga citostàtica 5 fluoruracilo. Ha estat cap de la secció de Tumors Gastroinstestinals i director de la Unitat d'Investigació Traslacional de Tumors Gastrointestinals a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (IGTP) Cap de la Unitat d'Oncologia a la Clínica CIM, Hospitals Sanitas, a Barcelona fins al 2018. Ha editat 15 llibres, ha col·laborat en 34 edicions de llibres científics i és autor o coautor de més de 152 articles científics i més de 250 presentacions en Congressos Internacionals.

El Dr Abad va ser president de la "Societat Catalano-Balear d'Oncologia" de l'Acadèmia Científica Mèdica (1992-1994) i vicepresident del Grup Espanyol de Tractament de Tumors Digestius. Membre de la Societat Espanyola d'Oncologia (SEOM), de l'American Society of Clinical Oncology (ASCO), l'American Association in Cancer Research (AACR) i l'European Society of Medical Oncology ( ESMO).

Dr Alberto Abad

Dr. Jaume Mora Graupera
Director científic del Servei d'Oncologia i Hematologia de l'Hospital Sant Joan de Déu

El doctor es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona el 1990. Especialista en Pediatria, Hospital Vall d'Hebron, 1995.

Actualment és el director científic de l'Àrea d'Oncologia i Hematologia de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, i director del laboratori de tumors del desenvolupament d'aquest Hospital. Va formar part de diverses societats científiques nacionals i internacionals, entre elles la Societat Internacional d'Oncologia Pediàtrica, que li va atorgar el Premi Scheweisguth, i la Societat Americana d'Oncologia Mèdica (ASCO), que l'any 2000 li va concedir el premi a l'investigador jove (YIA), així com el premi pel desenvolupament de la carrera investigadora (CDA).

La seva experiència internacional passa pel Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, Molecular Pathology of pediatric tumor Fellowship, New York, USA. 1999 - 2001. The New York Hospital Cornell University and Memorial Sloan-Kettering Càncer Center combined Fellowship programs (peds Hem/Onc), New York, USA. 1996 - 1999.

És el coordinador de l'Àrea d'investigació de Càncer del Desenvolupament. Autor de més de 75 articles científics revisats de la seva especialitat i 6 capítols en llibres nacionals i internacionals. Revisor de les revistes: Cancer, Laboratory Investigation, Oncogene, Pediatric Blood and Cancer, British journal of Cancer, Molecular Cancer, pediatrics, International Journal of Cancer, Chemotherapy and Future Oncology.

El 2011 va rebre el Premi anual de la Fundació BBVA, i el 2006 el primer Premi de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) per l'estudi del càncer infantil.

Doctor Jaume Mora

Dr. Raimon Miralbell Izard
Director del Servei de Radiooncología de l'Institut Oncològic Teknon de Centro Médico Teknon

Raimon Miralbell és el director mèdic el Centro de Protonterapia de Quirónsalud de Madrid, el primer centre d'aquestes característiques a Espanya i que va tractar el primer pacient el desembre de 2019. L'octubre de 2020, en aquest centre ja havien estat tractats al voltant de 50 pacients, entre ells alguns pacients pediàtrics, pel que va aconseguir mantenir amb èxit la seva activitat gràcies a uns rigorosos protocols de seguretat i control per reduir al mínim el risc de contagi a les instal·lacions.

A més, el doctor dirigeix l'Institut Oncològic Teknon, que és el primer de Catalunya que compta amb un innovador sistema de tractament guiat per la imatge en temps real en el tractament de radioteràpia. És doctor en Medicina per la Universitat de Ginebra amb les tesis 'Fibromatoses: d'une surveillance postchirurgicale à l'association de chirurgie et radiothérapie' i s'ha format en centres europeus i nord-americans, com el City of Hope National Medical Center de Duarte de Califòrnia, o en The Royal Marsden Hospital de Sutton-Surrey, al Regne Unit.

Des del 2007, és professor a la Facultat de Medicina de la Universitat de Ginebra, a Suïssa, i, des de 1999, director del Servei de Radiooncologia de l'Institut Oncològic Teknon (IOT) del Centre Mèdic Teknon. És també president del Swiss Proton Users Group (Grup Suís d'Usuaris de Protons), un dels fets que li ha permès acumular una dilatada experiència en aquest camp. Entre 1989 i 1991 va exercir com a oncòleg del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari de Sant Pau de Barcelona, on es va especialitzar en Radiooncologia el 1984, i va treballar com a president del departament entre 1996 i 1997. Compta amb més de cent publicacions en revistes mèdiques internacionals.

Doctor Raimon Miralbell