Un nou medicament per a pacients amb càncer d'ovari avançat, l'olaparib, ha aconseguit per primera vegada una supervivència lliure de progressió de la malaltia de 3 anys en més del 50 % de les afectades per aquesta malaltia, segons un assaig clínic en què ha participat l'Hospital Vall d'Hebron.

Els resultats de l'assaig, que publica la revista New England Journal of Medicine, s'han anunciat després d'utilitzar aquest fàrmac com a primera teràpia de manteniment després del tractament estàndard en el càncer d'ovari avançat recent diagnosticat amb mutacions genètiques.

Segons la investigadora principal del Grup de Neoplàsies Ginecològiques de Vall Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i coautora d'aquest estudi, Ana Oaknin, els resultats d'aquest estudi suposaran un canvi en l'abordatge terapèutic d'aquest grup de pacients i "serà amb tota probabilitat en una modificació del tractament estàndard".

L'estudi, multicèntric i internacional, ha estat dirigit per K. Moore, de l'Stephenson Oklahoma Cancer Center dels EUA, i ha demostrat que l'olaparib ha aconseguit reduir fins a un 70% el risc de progressió de la malaltia i frenar-la en més del 50% de les pacients incloses a l'estudi durant més de 3 anys, xifra que supera qualsevol dada prèvia amb els tractaments existents fins al moment per a les pacients amb càncer d'ovari avançat.

El càncer d'ovari es diagnostica a Espanya a més de 3.200 dones cada any i, encara que no és el tumor més freqüent, és un dels de pitjor pronòstic. Es tracta d'un tumor per al que no existeixen mètodes de cribratge poblacional i es diagnostica en el 80% dels casos en fases avançades.

En les pacients a les quals se'ls detecta un càncer d'ovari d'alt grau, generalment en estadi III o IV (la majoria dels diagnòstics arriben en aquestes fases avançades de la malaltia) se les tracta mitjançant cirurgia citoreductora, és a dir, cirurgia que té com a finalitat eliminar la quantitat més gran de tumor possible, i posteriorment reben tractament de quimioteràpia.

Segons Oaknin, encara que la majoria de les pacients presenten una resposta inicial al tractament, entre el 70 i el 80% recauran en la malaltia en els 3 anys següents al diagnòstic.

"La recaiguda de la malaltia és sempre devastadora per a les pacients, per tant el fet de poder evitar-la o endarrerir-la fins a 3 anys des de la finalització del tractament inicial és un gran pas cap endavant per a les nostres pacients", ha conclòs Oaknin.

L'estudi de fase III ha comparat l'administració oral d'olaparib davant placebo en 391 pacients seguides durant una mitjana de 41 mesos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat