El ministre de Ciència i Tecnologia d'Israel, Ofir Akunis, ha anunciat que un grup de científics israelians tindrà la vacuna del coronavirus "d'aquí a poques setmanes" i que podria estar disponible per a la població en 90 dies. En concret és una investigació de l'Institut de Recerca Galileu (MIGAL), segons ha informat el Jerusalem Post.

Des de fa quatre anys, un equip de científics del MIGAL ha estat desenvolupant una vacuna contra el virus de la bronquitis infecciosa (IBV), que causa una malaltia bronquial que afecta les aus de corral. L’eficàcia de la vacuna s’ha demostrat en assaigs preclínics realitzats a l’Institut Veterinari, i ara han vist que té molta semblança genètica amb l'ésser humà.

 "El marc científic de la vacuna es basa en un nou vector d'expressió de proteïnes, que forma i segrega una proteïna soluble quimèrica que lliura l'antigen viral als teixits de la mucosa mitjançant endocitosi autoactivada, provocant que el cos formi anticossos contra el virus", ha explicat un dels científics.

"Tot el que hem de fer és ajustar el sistema a la nova seqüència", ha apuntat. "Estem enmig d'aquest procés, i esperem que en unes setmanes tinguem la vacuna a les nostres mans. Sí, en poques setmanes, si tot funciona, tindríem una vacuna per prevenir el coronavirus", ha assegurat.

El MIGAL seria l'encarregat de desenvolupar la nova vacuna, però hauria de passar per un procés regulador, inclosos assajos clínics i producció a gran escala, afegeix el diari.

Segueix l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya i Espanya aquí