Infermeres de Catalunya se suma a la crida de la Intersindical i ha avançat la vaga per la sanitat un dia, al 24 de gener. El sindicat d'Infermeres ja s'havia adherit a la vaga pel 25 i 26 de gener com a membre de la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya i ara l'ha avançada un dia, tal com han anunciat en un comunicat, "per reclamar millores laborals, professionals i socials". "Des d’Infermeres de Catalunya entenem que les infermeres tenim suficients motius per anar a la vaga. No podem normalitzar ni la precarietat ni el col·lapse del sistema sanitari. Els professionals estem esgotats, estem treballant per tirar endavant un sistema poc eficient que s’està aprofitant de la bona voluntat i professionalitat de totes i tots els seus professionals", denuncia el sindicat, que per aquest motiu, ha cridat els treballadors a participar de les manifestacions i concentracions convocades pel 24,25, 26 i 28 de gener, algunes de les quals coincideixen també amb el sector educatiu.

Problemes propis de les infermeres 

Per aquest motiu i "entenent que cal unitat d’acció amb totes les treballadores i treballadors del sistema sanitari de Catalunya", a banda de convocar a les treballadores a la manifestació del 25 de gener que finalitza davant el Parlament, com ja havien anunciat, també han convocat els professionals el 24 de gener a les 11:00 davant el Palau de la Generalitat de Catalunya. "Com a sindicat que representa les infermeres i infermers, tenim clar que moltes de les nostres reivindicacions són transversals a la resta de categories professionals del sistema de salut, però no podem obviar que tenim problemes que són propis del nostre col·lectiu i que també hem de reivindicar amb unió i contundència", remarquen en el seu comunicat.

Concretament, les infermeres reivindiquen poder fer feina amb millors condicions laborals però també econòmiques, professionals i socials. D'aquesta manera, aconseguirien treballar de forma "òptima per prestar les cures i l’assistència que les ciutadanes i ciutadans de Catalunya es mereixen". En el seu comunicat, destaquen el reconeixement de la categoria professional A1, el de les especialitats infermeres, la millora de la seva remuneració segons la seva formació i competències actuals o la capacitat d'accedir a llocs de direcció com a algunes reclamacions històriques del sector, però no pas les úniques. Pel sindicat Infermeres de Catalunya, les mobilitzacions de finals de gener "són el primer pas de moltes més mobilitzacions futures per aconseguir aquests reconeixements". 

L'esperança del conseller Manel Balcells

En les últimes hores, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha assegurat que en la reunió amb Metges de Catalunya que ha de tenir lloc aquest dimecres espera trobar "voluntat d'arribar a acords" i un diàleg "franc i obert". Balcells ha afegit que el diàleg s'ha de portar amb "voluntat i confiança que sigui efectiu" i ha assegurat que és amb aquest esperit que el Departament ha convocat la reunió amb el sindicat que va convocar la vaga, tot just una setmana abans que comencin les manifestacions.