Els contagis a Espanya han frenat el seu descens. Per segon dia consecutiu, la incidència acumulada de la Covid-19 augmenta aquest dijous. L'informe del Ministeri de Sanitat la situa avui en 128,17 casos cada 100.000 habitants els darrers 14 dies, vint-i-sis dècimes per sobre del dia anterior. D'aquesta manera, es trenca tímidament la tendència a la baixa que es va mantenir durant el mes de febrer.

El Ministeri de Sanitat també ha notificat avui 6.216​ nous casos de Covid aquest dimarts, 3.090 dels quals diagnosticats en les últimes 24 hores. Per altra banda, s'han registrat 117 noves defuncions. D'aquesta manera, les dades oficials des de l'inici de la pandèmia són ara de 3.212.332​ contagis i 72.910 morts.

La tensió als hospitals es manté a la baixa

Pel que fa a la pressió hospitalària, es manté el lent descens que es va iniciar l'1 de febrer, després de registrar-se el pic de la tercera onada en l'ocupació de les UCI. Aleshores, els pacients amb Covid-19 ocupaven el 45 % dels llits de crítics disponibles, i ara, en canvi, els 1.950 pacients en Unitats de Cures intensives representen el 19,5 %

Encara hi ha, però, autonomies que no han aconseguit rebaixar la pressió als hospitals. És el cas de la Comunitat de Madrid i La Rioja, totes dues amb una ocupació dels llits de crítics del 33 %. En el cas de Madrid, per segon dia consecutiu se situa com la comunitat amb més contagis registrats: 1.253 en les últimes 14 hores.

Pel que fa al nombre de defuncions en l’última setmana, gran part s’han registrat a Andalusia. Del total de 410 defuncions comptabilitzades els darrers set dies, 95 s'han registrat a la comunitat andalusa.

La vacunació contra la Covid-19 i AstraZeneca

D'altra banda, la vacunació contra la Covid-19 avança i Espanya està a punt d'arribar als 6 milions de dosis injectades i gairebé dos milions de persones ja han rebut les dues vacunes que garanteixen la immunitat contra el coronavirus.

Els plans previstos pel ministeri de Sanitat, però, s'han vist alterats per la suspensió temporal de la vacuna d'AstraZeneca. El dilluns, Sanitat va decidir aturar-ne l'administració a causa d'uns casos de trombosi en persones vacunades i aquest dijous el Consell Interterritorial s'ha reunit d'urgència per tornar-ho a avaluar després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) hagi considerat que és una vacuna "segura i eficaç".