El descens de la tercera onada de Covid-19 s'estanca a Espanya. La incidència acumulada de contagis es troba aquest dimecres en 127,91 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies, una dècima per sobre de les dades d'ahir. "Estem estancats, i hi ha algunes autonomies que fins i tot podrien estar davant d'un canvi de tendència a l'alça", ha advertit la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després del Consell Interterritorial d'avui.

Per altra banda, el nombre de nous contagis i noves defuncions també s'eleven respecte ahir. El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimecres 6.092 nous casos de Covid - mil més que aquest dimarts - i 228 noves defuncions - gairebé 90 més que ahir. D'aquesta manera, les dades oficials des de l'inici de la pandèmia són ara de 3.206.116 contagis i 72.793 morts

La tensió als hospitals continua baixant

Pel que fa a la pressió hospitalària, es manté el descens en el nombre de pacients ingressats. Actualment, hi ha 8.071 persones amb Covid en els hospitals de l'Estat espanyol, 1.997 de les quals estan a l'UCI. Això representa que el 19,9 % dels llits d'UCI disponibles estan ocupats per pacients amb coronavirus.

Tot i això, la situació no és igual en totes les autonomies. La Rioja, per exemple, es manté al capdavant en ocupació d'UCI, amb el 35 % dels llits de crítics disponibles ocupats per pacients Covid. La Comunitat de Madrid també es troba per sobre de la mitjana estatal, amb un 33 % de les UCI ocupades, i és avui l'autonomia que més casos suma en les darreres 24 hores: 1.310.

Pel que fa al nombre de defuncions en l’última setmana, gran part s’han registrat a Andalusia i Madrid, amb 84 i 83 morts per coronavirus respectivament.

La vacunació contra la Covid-19

D'altra banda, la vacunació contra la Covid-19 avança mentre l'ombra de dubte sobre AstraZeneca encara no s'ha resolt. Aquest dimecres, Espanya voreja els 6 milions de dosis injectades i ja hi ha gairebé dos milions de persones que ja han rebut les dues vacunes que garanteixen la immunitat contra el coronavirus.

En concret, de les dosis injectades, 4.609.070 són de Pfizer, 267.889 de Moderna i 980.126 d'AstraZeneca.

Imatge principal: Una sanitària en una de les UCI del complex hospitalari de Ferrol. / Efe