La doctora Magda Carlas, especialista en dietètica, nutrició i membre de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, ens porta una setmana més un vídeo on ens dóna consells per mantenir una dieta sana i equilibrada. Avui ens parla sobre la importància de fer cinc àpats al dia, posant focus en el mig-matí i en la tarda. Per què és important i què podem menjar?

Una de les principals premisses que sempre sentim en nutrició és que s'ha de menjar poc i sovint, i és una premissa molt certa. Fer cinc àpats al dia ens ajuda a tenir menys gana, a fer una ingesta més moderada i racional i ens evita l'esforç que li suposa al nostre cos pair grans àpats. 

Uns dels dubtes que sorgeixen al voltant d'aquest consell, però, és que menjar. Marga Carlas ens dóna tres opcions fàcils, ràpides i sanes per omplir els menjars entre hores: 

1. La primera opció és la bàsica i clàssica: iogurt o fruita. El més aconsellable és que la fruita sigui del temps i que tingui consistència i que el iogurt sigui blanc enter. 

2. Una segona opció és un entrepà. Molta gent la rebutja perquè creuen que engreixarà però això sempre depèn de la quantitat. Si utilitzem un pa que no sigui blanc i un embotit o formatge amb poc greix, és una opció molt correcta. 

fruits secs

La dosi adequada de fruits secs seria entre 20 i 25 grams

3. En tercer lloc tenim els fruits secs, l'opció perfecta. Igual que amb l'entrepà, engreixaran depenent de la quantitat. Són cruixents i ens aporten vitamines, calci, greixos polinsaturats i més. És la millor opció per les persones amb problemes cardiovasculars.

A més d'aquestes tres opcions, també podeu posar-vos més creatius: hummus amb palets integrals, tomàquets xerri amb formatge amb poc greix, mató amb maduixes... Sigui com sigui, feu-ho a la taula i acompanyats d'un líquid. 

Magda Carlas Nutricionista - Sergi Alcazar

La doctora Magda Carlas és llicenciada en Medicina i Cirurgia, té un postgrau de Dietètica i Nutrició i un màster en Ciències dels Aliments per la Universitat de Farmàcia i Nutrició de Barcelona. Actualment forma part del departament de nutrició de la Clínica Eugin de Barcelona. Combina la seva feina diària a la clínica amb la divulgació mèdica i nutricional.

Va publicar el seu primer llibre el 1998, Alimentarse bien al ritmo de hoy (Plaza & Janés), i des de llavors ha fet altres publicacions: Cena conmigo esta noche (Plaza & Janés), Pasando de dietas (Plaza&Janés), Come conmigo en Barcelona (Plaza & Janés), 12 sopars per quedar bé (Ed. 62), 12 cenas para sentirse mejor (Ed. 62), Quítate un peso de encimaCapricis de Barcelona (Ara ed.), Barcelona Temptations (Ed. Viena), Cómo sobrevivir al menú diario de restaurante, Ahora te toca a ti (Planeta ed), No t’ho empassis (Columna), Caprichos sanos (Ed. 62), Inteligencia Nutricional (Plataforma editorial), El chef en casa (Planeta), Más claro que el agua (Edtorial Amat) i La dieta puede esperar (2019, Cúpula).

Magda Carlas és consultora de nutrició per diversos mitjans de comunicació, forma part de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i és una ferma defensora de la gastronomia sana.