Un assaig internacional liderat per l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha descobert que aplicar la immunoteràpia millora l'eficàcia del tractament de pacients amb càncer de cèrvix metastàtic o recurrent, augmentant l'esperança de vida de les dones que reben aquesta solució. Segons ha explicat en un comunicat la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), el tractament estàndard d'aquests tipus de càncers és la combinació de la quimioteràpia "cisplatí/paclitaxel" amb l'antiangiogènic "bevacizumab", mentre que l'estudi prova l'efecte d'afegir el fàrmac "atezolizumab", que inhibeix el punt de control immunitari PD-L1.

L'estudi s'ha publicat a la revista 'The Lancet', i inclou 410 pacients amb càncer de cèrvix avançat metastàtic o recurrent que no havien estat tractades prèviament i que no eren susceptibles de rebre cirurgia o radioteràpia. En l'assaig, es constata que, després d'uns 35 mesos de seguiment, la supervivència de les pacients tractades amb immunoteràpia, al mateix temps que el tractament estàndard, creix fins als 32,1 mesos de mitjana, en comparació dels 22,8 mesos que es donen en pacients que no reben la solució amb immunoteràpia.

"S'hauria de considerar un tractament de primera línia"

Als resultats de l'assaig també es va observar que el temps mitjà que triga el tumor a tornar a créixer després de començar el tractament va ser de 13,7 mesos en les pacients tractades amb la combinació experimental, davant dels 10,4 mesos de la resta de pacients. "A causa del gran impacte que té la immunoteràpia en la supervivència global de les pacients, s'hauria de considerar una nova opció de tractament de primera línia per a les pacients amb càncer de cèrvix metastàtic o recurrent després de ser aprovat per les agències reguladores", ha assegurat la investigadora principal del treball, la doctora Ana Oaknin.

El 60% de pacients vives al cap de dos anys

La doctora Ana Oaknin, cap del Grup de Neoplàsies Ginecològiques del VHIO, indica que a l'estudi GOG240, que va servir de base per aprovar l'actual tractament estàndard, menys del 40% de les pacients van sobreviure al cap de dos anys, mentre que en l'assaig BEATcc, el 60% de les pacients que van rebre immunoteràpia juntament amb bevacizumab i quimioteràpia estaven vives al cap de dos anys.