La pandèmia del coronavirus ha tingut un impacte en l'economia que molts consideren difícil de revertir. Molts dels comerços que han hagut de tancar per la Covid-19, per exemple, segurament no tornaran a obrir. Al centre de Barcelona la situació es fa evident i els carrers comercials on turistes i compradors es barrejaven diàriament ara estan més deserts que mai. Al carrer Ferran, al barri Gòtic, 40 locals comercials han hagut de tancar, segons informa Betevé.

Són diversos els comerciants que expliquen de primera mà aquesta greu situació en el reportatge pel programa Bàsics del mitjà local. Molts dels locals que van tancar amb el confinament no han tornat a obrir o ho van intentar amb la desescalada i no els va funcionar. I és que, segons asseguren, les facturacions han patit una caiguda de fins al 90%.

La caiguda del turisme ha condemnat tots aquells establiments que estaven dedicats als visitants, però també ha afectat els altres comerços on gran part dels compradors també eren estrangers. L'augment d'hotels i altres residències turístiques al barri ha desplaçat molts veïns i els comerciants entrevistats denuncien la degradació i falta de neteja del districte.

 

Imatge principal: Locals i comerços tancats i en lloguer per la crisi del coronavirus a Barcelona. / Sergi Alcàzar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat