El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha rebutjat una vegada més que hi hagi raons polítiques darrere de les noves mesures posades en marxa pel govern espanyol per frenar el gran avenç del Covid-19 a Espanya, com la restricció de la mobilitat a la ciutat de Madrid.

"No estem fent política. Estem treballant des de l'evidència científica per protegir la salut dels espanyols. Ens importa molt poc, és a dir res, tot el que no sigui la salut dels ciutadans. Estem per salvar vides en una situació d'extrema gravetat. El que ens ocupa és la gestió, la gestió i la gestió," ha defensat el ministre en roda de premsa.

Sobre la reunió del Grup Covid-19 aquest dimarts amb el Govern de Madrid, Illa ha avançat que parlaran de "gestió", i que es realitzarà "un repàs d'aspectes concrets de la gestió", com el funcionament dels rastrejadors. Illa ha avançat que aquest dimecres, dins del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), el govern espanyol espera "alguna nova mesura en matèria de Salut Pública".

El ministre s'ha mostrat "molt preocupat" amb l'evolució de la pandèmia: "Segons el nostre parer, les pròximes setmanes continuen sent molt dures, especialment en territoris on hi ha més positivitat de les PCR i on els percentatges d'ocupació d'UCI i de morts continuen sent encara alts."

El ministre ha mostrat el seu "reconeixement" a aquelles comunitats autònomes que, "per prevenir" situacions especialment complicades, com la que viuen diverses ciutats de Madrid, "són anticipant-se i prenent mesures contundents". Per exemple, Castella i Lleó ha decidit aquest dilluns restringir la mobilitat a Lleó i Palència. "Aquesta és la manera correcta d'afrontar el combat contra el virus", ha afegit, estenent el seu "agraïment" als alcaldes d'aquestes localitats on "s'han pres mesures dures" per la seva "col·laboració essencial".