El Govern holandès desaconsellarà a partir d'aquesta nit viatjar a Madrid, Balears, Burgos, Salamanca, Almeria i Navarra davant l'augment de casos de coronavirus.  A més, tots els turistes holandesos que tornin d'aquestes regions hauran de fer quarentena un cop arribin als Països Baixos.

Aquesta recomanació se suma a la que ja estava vigent des del 27 de juliol que desaconsellava els viatges a Barcelona i Lleida, i que recentment també s'havia ampliat amb restriccions a tot l'Aragó i la zona central de Catalunya.

mapa espanya holanda restriccions coronavirus - ministeri holandès

Holanda desaconsella viatjar a les zones de color taronja. A partir d'aquesta nit, el mapa canviarà per desaconsellar també els viatges a Madrid i cinc províncies més. / Ministeri d'Exteriors d'Holanda.

L'Executiu de l'Haia ha decidit endurir els consells de viatge a causa del creixent nombre de contagis en les àrees afectades. "El nombre d'infeccions per Covid-19 està augmentant a tot Espanya", alerten en la pàgina web de Ministeri d'Exteriors. Per això, recomanen als ciutadans que estiguin "atents quan vagin de vacances" a les zones grogues d'Espanya, i recomanen que segueixin sempre les normes "holandeses i locals".

Quarantena i PCR a Holanda

Les zones taronges signifiquen que es desaconsellen totalment els viatges turístics i injustificats a aquestes regions. A part de les incorporacions de les províncies de l'estat, també passaran a taronja les ciutats de Brussel·les, París i els voltants de Marsella.

El govern dels Països Baixos "recomana urgentment" als que tornin d'aquestes zones sotmetre's a proves PCR en el propi Aeroport de Schiphol Amsterdam, on el Govern holandès hi ha instal·lat un espai abans de la zona d'arribades, i també demana que facin una quarantena de dues setmanes.

De moment es tracta de recomanacions, però des del Ministeri de Sanitat volen aconseguir que passin a ser mesures obligatòries, almenys pel que fa a l'aïllament domiciliari. El ministre d'aquest departament, Hugo de Jonge, considera que "massa sovint" hi ha gent no es pren seriosament aquestes normes i, per tant, es fa "més necessari que la quarantena sigui obligatòria".

 

El ministre de Sanitat holandès, Hugo de Jonge: "La quarantena atura la propagació del coronavirus, de manera que el compliment és crucial. Però massa sovint veiem que la gent no es pren seriosament aquestes normes. Per tant es fa més necessari que la quarantena sigui obligatòria.