La restauració s'ha plantat i ha fet un "cop sobre la taula clar i contundent" per reclamar al Govern la reobertura "immediata" dels bars i restaurants, tancats des del 16 d'octubre per la pandèmia de la Covid-19. El Gremi de Restauració s'ha reunit aquest dimarts amb una setantena de líders gastronòmics i empresaris de referència del sector per analitzar la situació actual i consensuar propostes i peticions per a les administracions públiques.

El Gremi manté converses amb els Departaments de Salut, Empresa i Interior i confia que no es prorrogui el tancament de bars i restaurants, que finalitza aquest divendres

"No hi ha opció B"

"Aquest divendres no hi ha una opció B", ha assegurat el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, a la sortida de la trobada. El representant del gremi ha reclamat al Govern un retorn a l'activitat que permeti els establiments "quadrar ingressos". Per això, ha demanat l'obertura dels interiors, i no només les terrasses, i la inclusió de tots els àpats, inclosos els sopars.

"No ens plantegem altra cosa que la Generalitat entengui el cop d'atenció seriós que li ha donat un sector que és estratègic, que és clau per a l'economia de moltes famílies i l'atractivitat de la ciutat", ha resumit Pallarols.

reunió Gremi Restauració xefs Barcelona coronavirus ACN

Roger Pallarols i els xefs que han participat en la trobada organitzada pel Gremi de Restauració / ACN

Jordi Cruz, Ferran Adrià i Joan Roca

En aquest mateix sentit s'han pronunciat també els xefs assistents a la trobada. Jordi Cruz ha demanat a la Generalitat no deixar morir la restauració perquè que és un "pilar" fonamental de l'economia. Ferran Adrià ha fet èmfasi en les dificultats del sector i ha assegurat que aquest està travessant una situació "dramàtica", amb milers de llocs de treball i establiments "en joc". "Estem en un moment molt extrem", ha lamentat.


El xef Joan Roca ha demanat a les administracions trobar maneres de "consens" amb el sector per mantenir una part de l'activitat i garantir la seguretat de la ciutadania. Per la seva banda, Oriol Castro ha advertit que és possible que hi hagi "tancaments significatius" en els pròxims mesos.

Joan Roca reunió Gremi Restauració xefs Barcelona coronavirus EP

El xef Joan Roca, del Celler de Can Roca, a l'inici de la reunió / EP

Obertura en condicions

El director del gremi ha assegurat que l'organització recomana complir la llei, però ha assegurat que aquest sentiment entre els restauradors evidencia que la Generalitat "fa tard" pactant una sortida que permeti l'obertura "amb condicions suficients per ser viables" dels bars i restaurants.

Jordi Cruz  reunió Gremi Restauració coronavirus EP

Jordi Cruz i Ada Parellada, a la reunió / EP

La reunió ha tingut lloc a l'Hotel Majestic de Barcelona i ha comptat amb la participació de xefs com Ferran Adrià, Joan Roca (El Celler de Can Roca), Jordi Cruz (ABaC), Carme Ruscalleda, els germans Torres (Cocina Hermanos Torres) o Oriol Castro (Disfrutar). També hi han assistit empresaris de referència del sector, com el propietari i gestor de Dry Martini, Javier de las Muelas; el fundador del Grup Tragaluz, Tomás Tarruella, o la consellera delegada de l'Escola d'Hostaleria Hofmann, Silvia Hofmann.

 

Imatge principal: Joan Roca i Carme Ruscalleda, durant la reunió organitzada pel Gremi de Restauració / Europa Press